Представители на Сдружение Деца с онкохематологични заболявания“ се срещнаха с

...
Представители на Сдружение Деца с онкохематологични заболявания“ се срещнаха с
Коментари Харесай

НЗОК ще облекчи процедурата по кандидатстване за лечение

Представители на Сдружение „ Деца с онкохематологични болести “ се срещнаха с шефа на НЗОК доктор Дечо Дечев. Повод за срещата бяха проблеми, откроили се в процеса на лекуването на дребната Мими, които касаят лекуването на всички деца с такива болести, оповестиха от Касата. На срещата двете страни са се договорили, че: са нужни незабавни промени в нормативната уредба, регламентираща достъпа до неразрешени за приложимост в Република България лекарствени артикули, належащо е да бъде улеснен пътят на пациентите за кандидатстване пред НЗОК за тези лекарствени артикули, както и за лекуване в чужбина, както и че е належащо да се извърши смяна в декларациите за дарителски сметки, попълвани от родителите, при кандидатстване пред НЗОК за прилагане на публичен запас.
На срещата беше доказано, че родителите могат да подават молби за лекуване в чужбина с непълна документи, която в процеса на разглеждане ще се добавя по длъжностен път от лечебното заведение за болнична помощ или от родителите.
От Сдружението обърнаха внимание за компликации при подаване на документите, както и показаха съответни случаи, в които са получавали спорна информация от страна на институцията. Националната здравноосигурителна каса пое ангажимент в период до 3 юли 2019 година да изпрати в писмен тип до Министъра на опазването на здравето оферти за незабавни промени в Наредбите на Министерството на здравеопазването.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР