Представители на Съвета на европейските общини и региони се срещнаха

...
Представители на Съвета на европейските общини и региони се срещнаха
Коментари Харесай

ЕС да не забравя значението на регионалните власти, настояха местни лидери

Представители на Съвета на европейските общини и райони се срещнаха с евродепутати, с цел да обсъдят целите преди идните евроизбори, съобщи EurActiv. " Ние имаме вяра, че доверието в институциите ще пораства, в случай че имаме доверие в мощни локални управляващи, които да поддържат връзка с жителите ", сподели генералният секретар на съвета Фредерик Валие.

Според локалните водачи, взели участие в срещата, по-доброто съдействие сред институциите, откритият разговор сред държавните управления, по-голямата бистрота и отчетност, както и по-силното присъединяване на жителите ще бъдат в основата на смяната.

" Никога не забравяйте локалните управляващи ", настоя Карлос Мартинес, кмет на испанския град Сория. Във време на възходящ песимизъм, " в случай че желаеме да променим тази динамичност, би трябвало да променим метода и метода, по който управляваме ", добави той.

Кметът на шведския град Сала разяснява, че е извънредно значимо нито един район да не бъде зарязан и по тази причина кохезионната политика има такова огромно значение.

По думите на българският евродепутат Искра Михайлова (ДПС/АЛДЕ), която оглавява Комисията по районно развиване в Европарламента, " кохезионната политика може да бъде отговорът на някои от новите провокации " пред Европейски Съюз.

Евродепутатът Ян Олбрихт (Полша/Европейска национална партия) посочи смисъла на връзките сред локалните водачи и членовете на Европейския парламент, като уточни, че не може да се чака от всеки един кмет да бъде деен на равнище Европейски Съюз.

Общински консултант от белгийския град Юкел прикани бъдещият Европейски парламент да ускори присъединяване на локални и районни политици в процеса на взимане на решения. " Вярвам, че няма действителна народна власт без мощна локална народна власт ", добави той.

Балгийският евродепутат Мария Арена (Прогресивен алианс на социалистите и демократите) сподели, че " в случай че всички страни членки бяха работили с районното и локалното равнища, с цел да подсигуряват обществените права, кохезионната политика нямаше да е нужна ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР