Представители на САЩ и Саудитска Арабия проведоха консултации по въпроси,

...
Представители на САЩ и Саудитска Арабия проведоха консултации по въпроси,
Коментари Харесай

САЩ и Саудитска Арабия бистрят как ще стабилизират пазара при война в Украйна

Представители на Съединени американски щати и Саудитска Арабия организираха съвещания по въпроси, свързани със стабилизирането на пазара при положение на хипотетично утежняване на обстановката към Украйна. Това се споделя в изказване на формалния представител на Съвета за национална сигурност (СНС) на Белия дом Емили Хорн, оповестено в четвъртък.

Според документа координаторът на Белия дом за Близкия изток и Северна Африка Брет Макгърк и старши консултант по енергийната сигурност на Държавния департамент на Съединени американски щати Амос Хокстин в Саудитска Арабия „ разискаха взаимен метод за отговор на евентуалния пазарен напън от възможна съветска инвазия в Украйна “.

Според документа координаторът на СНС на Белия дом за Близкия изток и Северна Африка Брет МакГърк е посетил Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства тази седмица, „ с цел да се увери, че Съединени американски щати вършат всичко допустимо, с цел да подсигуряват, че и двете страни са предпазени от офанзиви благодарение на доставени от Иран ракети и дронове ".

Страните също по този начин разискаха „ нуждата от съчетаване на натиска върху хуситите [членове на бунтовническото придвижване Ансар Аллах] в Йемен с групови старания под егидата на Организация на обединените нации за преустановяване на войната в страната “.

Хорн сподели, че Амос Хокстин, старши консултант по енергийна сигурност в Държавния департамент на Съединени американски щати, също е дошъл в Саудитска Арабия. Американските чиновници, до момента в който бяха в кралството „ разискаха взаимен метод за отговор на евентуалния пазарен напън от възможна съветска инвазия в Украйна “.

Заместник-прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер сподели на брифинг на 14 февруари, че управляващите на Съединени американски щати се съветват с редица щати и компании по отношение на опцията за увеличение и пренасочване на енергийните доставки от тях при положение на утежняване на обстановката към Украйна.

Напоследък в западните страни, както и в Киев, се появиха изказвания за допустима съветска инвазия в Украйна. Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков назова сходна информация празна и неоснователна ескалация на напрежението. Той акцентира, че Русия не съставлява опасност за никого.

В същото време Песков не изключи опцията за провокации за оправдаване на сходни изказвания и предизвести, че опитите за потребление на мощ за разрешаване на рецесията в Югоизточна Украйна ще имат най-сериозни последствия.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР