Представители на САЩ и КНДР се срещнаха в селцето Панминчжон

...
Представители на САЩ и КНДР се срещнаха в селцето Панминчжон
Коментари Харесай

САЩ и КНДР за първи път с преговори на ниво генерали от 2009 г.

Представители на Съединени американски щати и КНДР се срещнаха в селцето Панминчжон на границата на двете Кореи , с цел да обсъдят съглашение за връщане на тленните остатъци на американски бойци , починали по време на Корейската война (1950-1953), осведоми " Йонхап ".

Генерал-майор Майкъл Минихан, шеф на щаба на Командването на Организация на обединените нации, води делегацията на Съединени американски щати. Другата делегация също имаше генерал-майор.

Не е ясно дали тайните диалози, които могат да включат и други въпроси, ще приключат през днешния ден. Между 1998 и 2009 година са извършени 16 сходни срещи на равнище генерали.

Преговорите бяха планувани за четвъртък тази седмица , само че в последния миг севернокорейската страна ги анулира, базирайки се на неналичието на подготовка.

" Йонхап " отбелязва, че това са първите диалози на равнище генерали от близо девет години.

Днес диалозите започнаха към 10,00 часа локално време.

Връщането на тленните остатъци на американски бойци беше една от постигнатите договорености сред президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп и водача на КНДР Ким Чен-ун по време на историческата среща в Сингапур през юни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР