Представители на руската корпорация „Росатом“ участват в международната конференция „Българската

...
Представители на руската корпорация „Росатом“ участват в международната конференция „Българската
Коментари Харесай

„Росатом“ участва в международна ядрена конференция, организирана от БУЛАТОМ


Представители на съветската корпорация „ Росатом “ вземат участие в интернационалната конференция „ Българската атомна енергетика - национална, районна и международна енергийна сигурност “, която се организира във Варна от 5 до 7 юни. Организатор на събитието е Българският атомен конгрес (БУЛАТОМ).

В първата пленарна сесия Евгений Пакерманов, президент на „ Русатом Оверсиз “, дъщерно сдружение на „ Росатом “, описа за интернационалния опит на компанията в построяването на атомни електроцентрали и означи значимата роля на дългогодишното съдействие сред Русия и България в региона на нуклеарната енергетика.

„ Борбата с изменението на климата и с високите равнища на CO2 е огромно предизвикателство за цялото човечество. Убедени сме, че тя не може да бъде решена без атомната сила, която играе основна роля в поддържането на международния енергиен баланс и е надеждно и рентабилно решение за доста страни”, сподели Пакерманов.

Президентът на „ Русатом Оверсиз “ означи още: „ Нашето взаимноизгодно съдействие с България в региона на нуклеарната енергетика продължава повече от 50 години. Това е една добра основа за взаимно осъществяване на нови планове, като да вземем за пример построяването на АЕЦ „ Белене “. На базата на своя опит в енергийния и в неенергийния бранш, „ Росатом “ предлага на задграничните си сътрудници най-хубавите решения в сходство със характерните условия на клиента и съобразени с националните особености “. По думите на Пакерманов Пети и Шести енергоблок на АЕЦ „ Козлодуй “ са осъвременени взаимно с „ Росатом “ и през днешния ден те обезпечават към 35% от потреблението на електрическа енергия в България.

Конференцията „ Българската атомна енергетика - национална, районна и международна енергийна сигурност “ е основно събитие за нуклеарния бранш в България. Форумът обичайно притегля политици, посланици, специалисти в региона на енергетиката, представители на задгранични компании и публицисти.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР