Представители на Русия, Сирия и Турция са провели вчера в

...
Представители на Русия, Сирия и Турция са провели вчера в
Коментари Харесай

Разузнавачи на Турция и Сирия се срещнали в Москва

Представители на Русия, Сирия и Турция са провели през вчерашния ден в Москва тристранна среща, в която са взели участие ръководителите на сирийските и турските разследващи служби Али Мамлук и Хакан Фидан, заяви сирийската държавна организация САНА, представена от БНР.
Али Мамлук управлява Бюрото за национална сигурност на ръководещата в Сирия партия БААС и е един от най-доверените съветници на президента на страната Башар Асад. Хакан Фидан е началник на турската разследваща работа Разузнавателна служба на Турция.
Това е първа публична среща, макар че контактите сред специфичните служби на Анкара и Дамаск не престават от години, означават международните организации. По думите на неназован турски формален представител, представен от организацията, двамата разследващи шефове са разискали опцията за съгласуваност против кюрдските Сили за национална отбрана на изток от р. Ефрат, както и прекратяването на огъня в Идлиб.
САНА оповестява, че сирийската страна е поискала от Турция цялостно и неотложно евакуиране на силите ѝ, както и съблюдаване на споразуменията от Сочи от септември 2018 година, предвиждащи евакуиране от Идлиб на всички терористи и тежки оръжия, както и деблокиране на автомагистралите М4 (Халеб - Латакия) и М5 (Халеб - Хама).
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР