Представители на риболовната общност и туристическия бранш излизат днес на

...
Представители на риболовната общност и туристическия бранш излизат днес на
Коментари Харесай

Рибари и хотелиери излизат на протестно автошествие днес във Варна

Представители на риболовната общественост и туристическия отрасъл излизат през днешния ден на митинг във Варна.

Протестът е против Законопроекта за сила от възобновими източници в морските пространства, както и поради неналичието на лодкостоянки по Северното Черноморие.

Около 09:30 часа през днешния ден, 18 март, ще бъде затруднено придвижването на моторни транспортни средства по бул. “Княз Борис I ” в региона на Двореца на културата и спорта и хотел " Рослин Димят ", оповестяват уредниците на акцията.

Причината е планувано автошествие, чиито събирателен пункт ще е в региона.

Протестът ще продължи към 3 часа. Автошествието ще се насочи към Община Варна, а по-късно колоната ще продължи в посока кв. “Аспарухово ” и Рибарско пристанище “Карантината ”.

Пряка причина за недоволството става проведена от Центъра за проучване на демокрацията кръгла маса във Варна по въпроса за развиване на вятърни енергийни паркове в Черно море. Очакваше се това събитие да бъде извършено в понеделник в хотелски комплекс до ДКС.

“С тези деяние на така наречен Център за проучване на демокрацията се цели продължение на лобисткото пробутване на Законопроекта. Ще покажем за следващ път, че българската морска общественост и живеещите по Черноморието упорстват за незабавното отдръпване на този законопроект ”, съобщи Емил Милев, ръководител на Риболовно съдружие “Черноморски изгрев ”.
Протестът е обвързван и с неналичието на лодкостоянки и места за домуване на риболовни кораби във Варна, проблем, който не е решен от над 3 десетилетия. Риболовните сдружения стачкуват и против " злоупотребата с власт от страна на общински чиновници по отношение на техни представители ".
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР