Представители на ресторантьорския бизнес започват протести от днес заради затягането

...
Представители на ресторантьорския бизнес започват протести от днес заради затягането
Коментари Харесай

Ресторантьори обявиха, че започват блокади в цялата страна

Представители на ресторантьорския бизнес стартират митинги от през днешния ден поради стягането на ограниченията. Това заяви пред БНР ръководителят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов.

По думите му през днешния ден ще бъде блокиран центърът на Велико Търново, а на следващия ден това ще се случи в Пловдив. Голям митинг ще има на 7 септември в София.

„ Това, което ние ще създадем, целият туристически отрасъл, дружно с всички наранени браншови организации по тази заповед, започваме да блокираме цялата страна. Днеска почваме от Велико Търново, на следващия ден Пловдив, в София ще създадем голям митинг на 7-и, и оттова насетне всеки ден ще блокираме цялата страна. Абсолютна неистина е, че има каквито и да е било социално-икономически ограничения и за бизнеса, и за хората “, сподели Ричард Алибегов, председател на Българската асоциация на заведенията.

Министерството на здравеопазването по-рано през днешния ден разгласи нови по-строги ограничаващи ограничения, които влизат в действие от 7 септември и не престават до 30 октомври.

Заведенията ще работят с лимитирано работно време от 7 сутринта до 22 часа вечерта.

Затворени ще бъдат детските празненство центрове и места за образуване на игри. Обучителните такива, като да вземем за пример занимални и или езикови школи остават отворени, само че с до 10 гости по едно и също време, спазващи отдалеченост от 1,5 метра.

Заведенията за хранене ще работят с лимитирано работно време от 7 сутринта до 22 часа вечерта. Това ще става при съблюдаване на отдалеченост от 1,5, метра сред гърбовете на столовете. На една маса ще се позволяват не повече от 6 души. Нощните клубове и нощните заведения затварят.

Ваксинацията на посетителите и чиновниците остава пожелателна.

„ Ние прилагаме тези ограничения с огромно отвращение, само че сме принудени от обстановката. В рамките на 10 дни след влизането на заповедта, следейки всекидневно епидемиологичните индикатори и обстановката в страната и хоспитализациите, ще създадем преоценка и в случай че е належащо, могат да бъдат наложени и по-тежки ограничения “, сподели здравният министър Стойчо Кацаров.

Препоръчва се работодателите да провеждат до 50% присъствена работа, останалите чиновници по опция да работят отдалечено. Забранява се организирането на тиймбилдинги.

Пазарите и борсите би трябвало да бъдат проведени с еднопосочно придвижване и съблюдаване на 1,5  метра отдалеченост.

Сватбените тържества ще се организират с до 60 посетители навън и 30 на закрито.

Спортните събития на игрища, да вземем за пример, ще бъдат с не повече от 30% аудитория, а тези в зали, ще бъдат без.

Кината и театрите ще работят с до 50% потенциал и наложително носене на маски от публиката.

За музеите и галериите се вкарва изискване, че не би трябвало да има повече от един човек на повърхност от 8 квадратни метра.

Танцовите школи, фитнесите и СПА центровете ще работят с до 30% претовареност. Организираните любителски тренировки се не разрешават.

Свижданията в лечебни заведения се позволяват, само че с не повече от един клиент, който би трябвало да е с цялостен комплект защитни средства.

В изискванията на нови ограничавания за част от бизнесите, ще продължат за работят ограниченията за подкрепяне на заетите и тези за работодателите, разгласи вицепремиерът и обществен министър Гълъб Донев, откакто стана ясно, че нощни заведения и нощни заведения ще преустановят работа от началото на идната седмица.

„ За всички затворени бизнеси - 75 0, със 75% от осигурителния приход на работещите. В актуализацията на бюджета са планувани средства, които да могат да покрият, както затворените бизнеси, в това число и самоосигуряващите се лица, които са наранени от това затваряне, и по този начин известната мярка 60/40 да продължи да работи до края на годината “, сподели министър Донев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР