Представители на Регионалната здравна инспекция и от Активни потребители взеха

...
Представители на Регионалната здравна инспекция и от Активни потребители взеха
Коментари Харесай

"Активни потребители" и РЗИ съвместно взимат проби: Чисто ли е морето ни?

Представители на Регионалната здравна ревизия и от " Активни консуматори " взеха проби от морската вода на Попския плаж край Царево и плажа в Лозенец.

Резултатите от проучванията по разнообразни индикатори, измежду които и за съществуването на бактерии, ще станат ясни в средата на тази седмица.

Преди десетина дни изследване на Софийския университет и " Активни консуматори " за чистотата на родните плажове по Южното Черноморие сподели, че при 7 от 11 има замърсяване.

Д-р Сергей Иванов, микробиолог в СУ " Климент Охридски ", съобщи пред БГНЕС: " Очакваме да има още веднъж замърсяване, тъй като този плаж е доста замърсен и надали може да се почисти, като са спрели изливането на вода от пречиствателната станция за два дни, както е сега е най-вероятно. Очаквам в полза на истината стойностите да са по -ниски, тъй като в този момент сезонът е към края и замърсяването ще е по-малко ".

Д- р Павел Харизанов от РЗИ Бургас разяснява, че пробите се вземат по Наредба 5: " В интерес на истината дори последната проба, която взехме от Попския плаж, не сподели замърсяване над нормите, макар че на пръв взор водата изглеждаше мръсна ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР