Представители на президента на Венецуела Николас Мадуро и опозиционния лидер

...
Представители на президента на Венецуела Николас Мадуро и опозиционния лидер
Коментари Харесай

Представители на Мадуро и Гуайдо са провели преговори в Осло

Представители на президента на Венецуела Николас Мадуро и опозиционния водач Хуан Гуайдо са провели договаряния в Осло за разрешаване на острата политическа рецесия в страната, оповестява в четвъртък държавната медийна компания на Норвегия NRK, като се базира на източници от дипломатическите кръгове, предава ТАСС.
Не се разкриват елементи за договарянията, а точното място на тяхното осъществяване е засекретено. Източниците на NRK настояват, че това е втора среща сред страните в Осло. Досега не е имало инфорамция за първите такива контакти, добавя организация Фокус.
Според данните на медията, по време на визитата в четвъртък, представителите на Мадуро и Гуайдо са сядали на няколко пъти на масата за договаряния. В състава на делегацията на настоящия държавен глава са влезнали министъра на връзките и връзките Хорхе Родригес и губернатора на щата Миранда Ектор Родригес. Опозицията е била показана втория заместник-председател на Националната асамблея (парламента) на Венецуела Сталин Гонзалес и опозиционерите Херардо Блайд и Фернандо Мартинес.
Норвежкото външно министерство отхвърли да удостовери обстоятелството на договарянията. " Не мисля, че мога да разясня това ", сподели съветникът по връзките на норвежкото външно министерство Пер Вигген. Според NRK, норвежкото дипломатическо ведомство е провело срещата в съгласуваност с американските управляващи.
Норвегия, за разлика от доста други европейски страни, не призна Гуайдо за глава на Венецуела и през днешния ден поддържа неутрална позиция във венесуелската рецесия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР