Представители на ПП на ГЕРБ и ръководството на КТ „Подкрепа”

...
Представители на ПП на ГЕРБ и ръководството на КТ „Подкрепа”
Коментари Харесай

Менда Стоянова с важни новини след среща с КТ "Подкрепа"

Представители на Политическа партия на ГЕРБ и управлението на КТ „ Подкрепа” организираха едночасова среща в Народното събрание, съобщи „ Фокус”. След срещата ръководителят на Бюджетната комисия и депутат ГЕРБ Менда Стоянова изясни пред публицисти, че на нея са били разисквани основни проблеми от разнообразни сфери на публичния живот.

„ Постарали са се, приготвили са много сериозен материал от над 40 страници, с съответни оферти. Много от тях успяхме да обсъдим, по други – занапред ще беседваме. Винаги сме водили разговори със синдикати и работодателски организации”, изясни Стоянова.

Тя поздрави КТ „ Подкрепа” за това, че постоянно в своите съответни оферти стъпват на хубавичко икономическа логичност и опциите, които страната ни има. „ Няма оферти, които са крайни и които по никакъв метод немогат да бъдат сложени на масата на диалога”, добави още Менда Стоянова и даде обещание разговорът да продължи.

От своя страна президентът на КТ „ Подкрепа” инж. Димитър Манолов изясни, че на срещата е била обсъждана обстановката с приходите в страната. „ Очевидно е, че с това равнище на приходите неможе да приказваме нито за Еврозоната, нито за някаква Европа, която да се движи интегрирано и ние да сме в центъра на този интегритет”, съобщи Манолов.

По думите му посоката, която ГЕРБ подхващат с повишението на минималната работна заплата и нарастване на заплатите в бранша на образованието е вярна.

„ Днес и за пенсиите, където съгласно нас правилният метод е по-различен, само че си даваме сметка, че на този стадий различен не е вероятен. Верният метод е да се запазят съотношенията на нивата съгласно осигурителния принос на лицата”, изясни инж. Манолов. „ Информирахме ПГ на ГЕРБ, че КТ „ Подкрепа” няма да се съгласи с никакъв механизъм за установяване на минималната работна заплата, в който участват настоящи параметри, като сегашната междинна работна заплата. Това би ни обрекло на безконечна бедност”, добави още той. Президентът на КТ „ Подкрепа” разгласи, че поддържа и митинга на чиновниците на Министерство на вътрешните работи за нарастване на заплатите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР