Представители на повече от 200 китайски компании са посетили страната

...
Представители на повече от 200 китайски компании са посетили страната
Коментари Харесай

Над 200 китайски компании са посетили България през 2018 г.

Представители на повече от 200 китайски компании са посетили страната ни през 2018 година като са проучвали благоприятни условия за вложения и пускане на взаимни партньорства с български предприятия.
Това заяви заместник-министърът на стопанската система Александър Манолев по време на откриването на Международна конференция на младите водачи и бизнесмени в границите на формата „ 16+1 “, която се организира в София, оповестиха от Министерството на стопанската система.
„ Изминалата година бе доста значима за България от позиция самодейността 16+1 като приехме семейството на редица влиятелни конгреси – нещо, което се отрази удобно и на връзките сред бизнеса “, сподели Александър Манолев.
Той уточни, че през 2018 година поредно страната ни бе хазаин на Седмата среща на държавните ръководители на Китай и страните от Централна и Източна Европа; на Първата среща на Междубанковата асоциация на Китай и страните от Централна и Източна Европа; както и на 4-тата Среща на локалните ръководители на самодейността „ 16+1 “.
„ Имаме всички учредения да си пожелаем, че 2019-а ще е годината, в която ще забележим плодовете от това интензивно присъединяване на България в границите на самодейността и в икономическата сфера “, добави икономическият заместник-министър.
„ Днес слагаме фокус върху един от, може би, най-важните аспекти на икономическото съдействие – на контактите сред младите водачи и бизнесмени “, сподели още Александър Манолев.
По думите му развиването на предприемачеството и стартъп общността е от извънредно значение за стопанската система на България и е измежду целите на Министерството на стопанската система.
Цитирана бе и статистика, съгласно която през последните пет години в България са основани към 2000 стартъпа. От фирмите, в които са вложили капиталови фондове, към половината към момента съществуват, а 40% са получили следващо финансиране.
„ Това е и следващата година, през която отчитаме резистентен растеж на двустранния стокообмен сред България и Китай “, подчертава зам.-министър Манолев и добави, че през първата половина на 2018 година сме изнесли артикули за над 366 млн. щ.д. за КНР, което е растеж от 10%, а двустранният ни стокообмен за миналата година надвишава 2 милиарда щ. д.
„ Сигурен съм, че с повече сходни събития и с тази интензивност на двустранните ни връзки, през идната година освен ще запазим тези резултати, само че и ще ги надградим “, акцентира Александър Манолев.
В днешното събитие присъединяване взеха и посланикът на Китайската национална република у нас Н. Пр. Джан Хайджоу, учен Стефан Воденичаров, ръководителят на фондация „ Славяни “ професор Захари Захариев и други
В рамките на форума ще бъде даден старт на интернационален предприемачески – учебен център за обмяна на млади експерти и бизнесмени.
Организатори от българска страна са Национална асоциация „ Един пояс, веднъж “ и Сдружение „ Асоциация за интернационално публично развиване “. Основен сътрудник от страна на Китай е „ All-China Youth Federation “, което е най-голямото младежко обединяване в страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР