Представители на погребалния бранш излязоха на протестно шествие в София,

...
Представители на погребалния бранш излязоха на протестно шествие в София,
Коментари Харесай

Катафалки на протестно шествие из София

Представители на погребалния отрасъл излязоха на протестно шествие в София , написа.

Погребалните компании не са съгласни със законово предложение на Вътрешна македонска революционна организация, което планува общинските препоръки да могат да одобряват наредби, които ръководят цялата активност по погребалните обреди. С автошествие от към 40 катафалки от Централни гробища до Столичната община и Народното събрание притежателите на погребални организации показват недоволството си от готвените промени в Закона за устройството на територията.

 БГНЕС
С готвените промени общинските препоръки ще могат да одобряват наредби, уреждащи, ръководството и вътрешния ред в гробищните паркове, реда и изискванията за погребения и кремации и други действия, като в тези наредби ще се дефинират и условията към търговците, извършващи погребални, строително-монтажни и каменоделски услуги.

Според протестиращите по този начин се отстранява конкуренцията. За това упорстват за напълно нов закон. Шествието на катафалките мина и пред Народното събрание.
 БГНЕС
Подобни наредби на Столична община няколко пъти са падали в съда , сподели Атанас Аргиров от Съюза на погребалните компании и добави, че е належащо да се изготви специфичен закон за обредно-траурната активност.

Протестиращите се заканиха, че в случай че настояванията им не бъдат чути от идната седмица катафалките ще стартират да затварят централни столични булеварди.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР