Представители на подкрепяното от ООН либийско правителство казват, че смятат

...
Представители на подкрепяното от ООН либийско правителство казват, че смятат
Коментари Харесай

Триполи има доказателства за участието на руски наемници в либийската гражданска война

Представители на подкрепяното от Организация на обединените нации либийско държавно управление споделят, че считат да се опълчват на Москва поради известията за разполагане на съветски наемници, които се бият паралелно с техните съперници в гражданската война в тази страна, предава организация Асошиейтед прес.

Либийски и американски публични лица упрекват Русия, че през последните месеци е изпротила бойци в основни региони на сраженията в Либия чрез частна охранителна компания - Вагнер груп. Те настояват, че съветските бойци поддържат командира Халифа Хафтар, чиито сили от месеци се пробват да завладеят столицата Триполи, където е основано подкрепяното от Организация на обединените нации държавно управление на националното единодушие (ПНС).

ПНС е документирало наличието в Либия на сред 600 и 800 съветски бойци и събира техните имена в лист, който ще бъде показан на съветското държавно управление, споделя пред Асошиейтед прес Халед ал Мешри, който оглавява Висшия държавен съвет на държавното управление в Триполи.

" След като съберем всички доказателства, ние ще отидем в Русия и ще ги представим на управляващите там, с цел да забележим какво ще кажат те ", прибавя Мешри без да посочи по кое време се планува това посещаване.

Москва нееднократно е отричала да има каквато и да било роля в боевете в Либия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР