Представители на партия Възраждане наеха вишка и свалиха украинското знаме

...
Представители на партия Възраждане наеха вишка и свалиха украинското знаме
Коментари Харесай

Възраждане свали украинското знаме от Столичната община, полицията бездейства

Представители на партия " Възраждане " наеха вишка и смъкнаха украинското знаме от постройката на Столична община на " Московска " 33.

Вишката е била паркирана пред общината и представителите на партията, необезпокоявани от полицията наоколо, смъкват знамето, окачено от балкона на кабинета на кметицата Йорданка Фандъкова. Това се вижда на видео, снимано от stolica.bg.



Първоначално не бе ясно кой стои зад акцията, само че малко по-късно водачът на проруската партия Костадин Костадинов пое отговорност и се похвали в малко видео онлайн във Facebook.

" Ние от " Възраждане " почитаме непознатите знаци. Това знаме има своето място и то е в украинското посолство, а не в държавна институция като Столичната община. ", съобщи той. " Още един път дублирам - освен в София, а където и да е било, в случай че се постави непознато знаме, ние ще го свалим. "

Според него на всевъзможни здания в България - даже частни здания - могат да се веят единствено български флагове. Няма български закон, който да поддържа тази теза.
https://www.clubz.bg/uploads/2022/05/костадинов украинско знаме.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 700 " height= " 478 " /> " Предприехме дейности. Какво направихме ли? Ето това направихме ", съобщи Костадинов и сподели сваленото украинско знаме пред симпатизантите си.
И предизвести кметицата, че в случай че го закачи още веднъж, ще бъде " подведена под отговорност за държавна измяна ". " Възраждане " пък щели да " върнат " това знаме на украинското посолство.

По-късно денем бе закачено ново знаме. " Взели сме повече от едно ", разясниха пред Клуб Z от общината.

Не е ясно за какво полицията, охраняваща непрекъснато постройката на " Московска " 33, не реагира по никакъв метод - може би служителите на реда са били сюрпризирани или са решили, че е поръчана от общината замяна.

Решението да се сложи украинско знаме на постройката на общината в София мина елементарно, въпреки и след дълъг спор в Столичния общински съвет, който предвиждаше и алея и улица в столицата кръстени " Героите на Украйна " и " Борис Немцов " надлежно. Гласуването сътвори ново болшинство - проевропейско и в поддръжка на Украйна, в лицето на ГЕРБ и " Демократична България ". Българска социалистическа партия бяха най-остри в позицията си против концепцията, като съветниците на левицата споделяха в дебата главните опорки на Путиновия режим. Представителите на " Обединени патриоти " пък ехидно и с рецензия към законността на предлагането също гласоподаваха " срещу ".

" Възраждане " няма свои представители в Столична община, само че прати депутати, които бяха позволени да разясняват по време на съвещанието. А след решението то бе върнато от регионалния шеф на София от " ИТН ", който има право на форма на несъгласие, сходна на президентската. След следващ дълъг спор решението бе гласувано наново от ГЕРБ-СДС и Демократична България, и знамето в последна сметка бе закачено - паралелно до това на България, Европейски Съюз, и София.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР