Представители на партиите от управляващата коалиция се събират тази вечер,

...
Представители на партиите от управляващата коалиция се събират тази вечер,
Коментари Харесай

Коалицията се събира, за да обсъди плана за еврото и антикризисните мерки

Представители на партиите от ръководещата коалиция се събират довечера, с цел да обсъдят Националния проект за въвеждане на еврото и антикризисните ограничения на кабинета.

Това ще стане не на съдружен, а на експертен съвет, който ще се организира във финансовото министерство.

Въпросът с Националния проект за въвеждане на еврото към този момент провокира разногласия и обществено напрежение в ръководещата коалиция. Той беше очакван като точка за утвърждение в дневния ред на Министерския съвет, само че същия ден от " ИТН " желаеха преди приемането му с претекста, че става въпрос за политически и стопански план, който зависи от държавното управление, само че и от законодателната роля на Народното събрание.

В съдружното съглашение сред " Продължаваме промяната ", " ИТН ", Българска социалистическа партия и " Демократична България " беше записано, че би трябвало да има 18 експертни съвета по съществени секторни политики. Споразумението планува те да заседават минимум един път месечно, с цел да търсят решения на настоящи публични проблеми. По неофициална информация на Mediapool някои препоръки дълго не се бяха събирали, само че през последния месец стартира по-редовното им осъществяване.

Коалиционният съвет сред водачите на обединенията във властта пък не бе очакван в първичното съглашение сред тях, само че тези срещи към този момент са постоянни, като концепцията е да се организират един път седмично и на тях да се търси обединяване по тематики, по които няма консенсус.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР