Представители на ООН започнаха да доставят хуманитарна помощ на мигрантите,

...
Представители на ООН започнаха да доставят хуманитарна помощ на мигрантите,
Коментари Харесай

Започнаха хуманитарни доставки за мигрантите на полско-беларуската граница

Представители на Организация на обединените нации започнаха да доставят филантропична помощ на мигрантите, които от дни стоят на полско-беларуската граница , заяви РИА Новости.

" Заедно с Беларуския Червен кръст бяха доставени помощи за хората, блокирани на границата “, разгласи в Twitter Филипо Гранди, комисар във Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците.

Той акцентира, че в този момент целта е „ предотвратяването на загубата на живот и преместването на хората на по-безопасни места в Беларус “.

Междувременно бе оповестено, че генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш счита, че обстановката с мигрантите на границата би трябвало да бъде решена на основата на интернационалното право и не би трябвало да се трансформира в източник на напрежение сред страните. Това сподели на брифинг формалният представител на генералния секретар на Световната организация Стефан Дюярик.

Миграционната рецесия на границата на Беларус с Латвия, Литва и Полша, където мигрантите се струпаха от началото на годината, внезапно ескалира на 8 ноември.

Няколко хиляди души пристигнаха от беларуска страна до полската граница и не желаят да изоставен граничната зона . Страните от Европейски Съюз упрекнаха Минск в съзнателно ескалация на рецесията и приканиха за налагане на наказания. Президентът на Беларус Александър Лукашенко сподели, че самите западни страни са отговорни за тази обстановка, поради чиито дейности хората бягат от войната
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР