Представители на онлайн платформи и рекламната индустрия предадоха на еврокомисаря

...
Представители на онлайн платформи и рекламната индустрия предадоха на еврокомисаря
Коментари Харесай

Еврокомисар Габриел започва ефективната борба с дезинформацията

Представители на онлайн платформи и рекламната промишленост предадоха на еврокомисаря по цифрова стопанска система и общество Мария Габриел самостоятелни пътни карти , които обрисуват съответни стъпки за използване на Кодекс за положителни практики за битка с дезинформацията онлайн, контрактувани на 26 септември.

Кодексът е саморегулиращ се набор от задължения , търговски асоциации, представляващи рекламодатели и рекламната промишленост ще се борят с дезинформацията на доброволни начала .

 Фейсбук и Гугъл борят подправените вести след напън от Брюксел
Фейсбук и Гугъл борят подправените вести след напън от Брюксел

Наближават изборите за Европейски парламент

Гугъл, Фейсбук, Mozilla и Twitter показаха подробни самостоятелни пътни карти , съдържащи съответни дейности, показващи по какъв начин възнамеряват да разширят инструментите си против дезинформацията преди изборите за Европейски Съюз .

Сред тях са принадлежности за бистрота за политическа реклама, образование на политически групи и изборни органи, основаване на европейски изборни центрове и усилване на съдействието за регулиране на обстоятелства .

Търговските асоциации EACA, EDIMA, IAB Europe, UBA и WFA също подписват Кодекса за положителни практики , като се ангажират да съблюдават задачите на Кодекса.

 Френският парламент одобри законопроекти против подправени вести
Френският парламент одобри законопроекти против подправени вести

Опозицията вижда " Полиция на мисълта " на Оруел в тях

" Много съм удовлетворен от стъпките, които сме подхванали през днешния ден . Това в действителност е печеливша обстановка, освен за участниците в тази система, само че и за обществото. Сътрудничеството сред проверяващите обстоятелства, онлайн платформите и рекламната промишленост ще помогне дейно да се борим с дезинформацията . Работейки взаимно с платформите и рекламната промишленост, имаме действителен късмет да гледаме умерено към европейските избори идната година ", разяснява еврокомисар Габриел.

Комисията ще поддържа интензивно и ще следи стъпките и успеваемостта на тези пътни карти и ще се стреми към още по-добро използване на Кодекса на положителните практики преди изборите за Европейски парламент.

Подробните обособени пътни карти съдържат съответни дейности, показващи, че платформите възнамеряват да разширят инструментите си против дезинформация по отношение на всички държави-членки на Европейски Съюз преди евроизборите.

Кодекс на Европейски Съюз за дезинформацията - ТУК .

Примери за най-хубави практики от подписалите Кодекса - ТУК .

 Дигиталното бъдеще на Луковит
Дигиталното бъдеще на Луковит

До този миг Европа няма ясна и безапелационна позиция
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР