Представители на обявилите се за страни-гаранти за примирието в Сирия

...
Представители на обявилите се за страни-гаранти за примирието в Сирия
Коментари Харесай

Започва поредната среща на Русия, Иран и Турция за бъдещето на Сирия

Представители на обявилите се за страни-гаранти за примирието в Сирия (Русия, Иран и Турция) ще се срещнат в през днешния ден (30 юли) в Сочи, с цел да обсъдят въпроса за сформиране на сирийски парламентарен комитет, ситуацията в зоните за деескалация, както и филантропични въпроси, в това число ограничения за подсилване на доверието и връщането на бежанците.

Днес ще се проведат само експертни съвещания, а за 31 юли е планувано пленарно съвещание, прецизира БГНЕС.
" Участниците ще обменят отзиви за развиването на договарянията сред разнообразни сирийски организации на съображение резолюция 2254 на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и на решенията на Конгреса за сирийски народен разговор в Сочи. Ще продължи разискването на бъдещите стъпки в полза на скорошното започване работата на конституционния комитет като значим детайл за придвижване по посока на политическото решение на сирийската рецесия ", се споделя в известие на Министерството на външните работи на Руската федерация.
Водач на делегацията на домакините е специфичният представител на президента Владимир Путин по урегулиране на сирийската рецесия Александър Лаврентиев. От иранска и турска страни ще участват заместник-министрите на външните работи Хосейн Ансари и Седат Онал. Дамаск ще бъде представляван от непрекъснатия представител на Сирия в Организация на обединените нации Башар Джафари, само че към този момент не е известно кои ще бъдат представителите на сирийската съпротива.
В качество на наблюдаващ ще участват и специфичният делегат на генералния секретар на Организация на обединените нации Стефан де Мистура, както и делегати от Йордания. Отправена е публична покана и до висшия комисар на Организация на обединените нации за бежанците Филипо Гранди.
Американски дипломатически представители отхвърлиха да вземат присъединяване във форума.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР