Представители на Община Бургас, държавни институции и пътноподдържащи фирми обсъдиха

...
Представители на Община Бургас, държавни институции и пътноподдържащи фирми обсъдиха
Коментари Харесай

Бургас се подготвя за зимата

Представители на Община Бургас, държавни институции и пътноподдържащи компании разискаха готовността за идния зимен сезон. За почистването на улиците и комплексите ще се грижи консорциум „Титан – Бургас“. От компанията са обезпечили 1650 тона сол, 150 тона луга, 100 тона пясък и 2000 литра антилед за насипване по пътищата. Общинската пътна мрежа и кварталите пък ще се поддържат от компания „Чистота“ ЕООД, която разполага с 259 тона пясък, 80 тона сол и 32 тона луга.

Комисия от специалисти на Община Бургас, ОД на МВР-Бургас и КАТ ще ревизира в края ноември редовността на наличната техника на пътноподдържащите компании. При нужда, Жандармерията ще обезпечи спомагателни високопроходими машини, а „Пожарна сигурност и отбрана на населението“ ще обезпечава помощ на хора в мъчно налични места и закъсали в снега коли. От Бургаския затвор дадоха обещание още веднъж да спомагат с мобилна група от 20 души лишени от независимост, които да почистват заледените спирки от градския превоз и тротоарите към тях. Детските и образователните заведения, които се отопляват с локално парно, имат нужното гориво за отопление през студените месеци.

От EVN оповестиха, че имат три дежурни екипа и опция за обезпечаване на спомагателни екипи, а ВиК имат 7 дежурни екипи в делничните дни и 4 – през почивните. И двете сдружения оповестиха, че разполагат с високопроходима техника. От РЗИ увериха, че лечебните заведения имат нужните медикаменти и лекарства, заредени за един месец напред.

Центърът за видеонаблюдение на трафика ще следи в действително време пътната конюнктура при зимни условия и при нужда ще изпраща информация на виновните институции.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР