Представители на НКП на Левски дадоха пресконференция, на която представиха

...
Представители на НКП на Левски дадоха пресконференция, на която представиха
Коментари Харесай

Враждата в Левски ескалира! НКП с тежки обвинения към “Ултрас Левски”, заяви: Не сме гробокопачи и лумпени

Представители на НКП на Левски дадоха конференция, на която показаха позицията си по отношение на комплицираните си взаимоотношения с управлението на " синия " клуб, а също по този начин за разправиите сред тях и фракцията “Ултрас Левски”. На нея участваха членът на УС на НКП - Димитър Костадинов, Тодор Минев - някогашен маркетинг шеф на Левски и Мартин Фердинандов - притежател на охранителната компания “Спорт секюрити”.

“Темата не е приятна за нито един левскар. Става дума за спорове и недоразумения в общественото пространство, които се тиражират от много време. Имената ни са замесвани непрестанно в интриги. Поводът за тази изява е обвързван с последната конференция, която Левски направи на 26-и август тази година. Една група опортюнисти и ренегати, които употребяват фундаменталното име " Ултрас Левски ", базирайки се на думите, изречени на конференцията на Левски, най-много от Павел Колев, незабавно изстреляха в общественото пространство следващия памфлет с операции по наш адрес. Това наложи да представим цялата истина, черно на бяло, такава, каквато е.

На формалния уебсайт на НКП публикувахме много дълъг лист, всеки може да се запознае с него. Изредени са много събития и обстоятелства, подкрепени са с документи, фактури и контракти. Твърде дълъг е текстът, тъй че дано не го четем дружно, тъй като ще отнеме много време. Аз съм си разрешил да извадя няколко акцента, на които ще се спра”, сподели членът на НКП Димитър Костадинов, след което продължи:
" Мина задоволително дълго време от конференцията на Левски, както и от всички офанзиви от сдружението с нестопанска цел. Изчакахме задоволително с вяра, че клубът ще ни поддържа, даже организирахме среща на 31-и август, на която дискутирахме обстойно и нашироко проблемите, само че до опровержения не се стигна. Затова ние сме длъжни да го създадем сами. Решихме да го създадем по този начин - като представим цялата истина, черно на бяло и хронологично”, добави фенът на Левски, който не се изрече по никакъв начин ласкаво за една от почитател фракциите на сините “Ултарс Левски”.

“Не сме съгласни да ни назовават “гробокопачи”, “палачи”, а нашият труд да бъде избран като “Смъртна присъда за Левски”. Не сме пристигнали да се оправдаваме и атакуваме Левски като институцаия. Левски за нас е реликва. Не сме пристигнали да атакуваме и настоящето управление на Левски, макар че те помогнаха на нашите зложелатели.

За нас е значимо този циничен кръг на омраза и недоразумения да бъде затворен вечно и повече да не се изправяме пред вас по такива тематики.

Ние имаме вяра, че Левски е на левскарите. За нас е значимо, че Левски е доста повече от шоу и развлечение. Левски е религия и вяра.

Една част от тях са по този начин наречените от мен ренегати - които са били изгонени или избягали от проведените левскарски редици. Те са регистрирани в полицията. Това са хора, занимаващи се с противозаконна активност. Хора, които са били изгонени или са се отделили от нас и са се влели в “Ултрас Левски”.

Не споделям, че управлението атакува нас. Ние споделяме, че управлението изрече погрешни изказвания, което даде мотив на въпросните хора да ни атакуван още един път. Тази омраза не трябва да бъде подклаждана.

Това въздейства на неорганизираните левскари, които са доста огромен %. За нас е значимо да дадем цялата истина, подкрепена с съответни числа, преписка и контракти, и да почистим имената си.

Това са заболели тематики за всеки един левскар. За нас е значимо този циничен кръг от обвинявания и нападки да свърши. Затова сме изнесли контракти, обстоятелства, фактури. Не знам до каква степен е редно, само че не виждаме различен метод това нещо да бъде овладяно. Предупредихме управлението на клуба, че в случай че не опровергаем тези неща дружно, ще го създадем сами.

Приравняват нашата организация с по този начин наречените фракции или ултраси. Това за мен не е правилно.

За Левски мястото на ултрасите е в бранш “Б”. С хора, които провеждат различни групи в други браншове няма какво да приказваме.

Предложихме преди време на “Ултрас Левски” да поемат цялата комерсиална активност. Беше им препоръчан магазина на “Тодор Александров”, само че те отхвърлиха да го създадат, тъй като не могли да се оправят. От друга страна, не знам какъв брой е легално или незаконно, те си продават някакви продукти.

Не е обикновено те да поставят един някогашен вицепремиер с човек, който не може да напише “мозък” или “сган”, за което ни се смеят.

Съжалявам, само че не мога да разисквам с полуграмотни хора. Единственото, което ни събира, е, че поддържаме един тим и вървим на един стадион.

Те не са способени, само че даже да са - те отхвърлят това, което вършим.

Сега нещата се принизяват надали не до спор на лумпени. Съжарлявам, само че не сме лумпени. Аз от 13-14 години съм чиновник на Българска академия на науките.

Когато в медийното пространство нещата се преглеждат по този метод, няма по какъв начин да стане.

Аз персонално съм порвел среща с господин Сираков, в наличието на Степан Хиндлиян и Любомир Костадинов. Поставих следния въпрос: Ще слагаме ли въпрос да се разпределя запас сред някакви групи от последователи, които се карат? Ако е по този начин, няма да участваме.

Ние не сме комунисти, няма по какъв начин да работим безплатно. Но ще получим пари от средства, които ние сме генерирари. Не от клуба или някой “Бащица”. Ние вършим работа.

Нашата организиция и компания са най-подготвените в този аспект и то на най-хубавите цени”, добави Костадинов във връзка разправиите сред НКП на Левски и фракцията “Ултрас Левски”.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР