Представители на най-големите руски и международни ИТ компании, както и

...
Представители на най-големите руски и международни ИТ компании, както и
Коментари Харесай

Бизнесмените трябва да имат познания за интелектуалната собственост

Представители на най-големите съветски и интернационалните ИТ компании, както и водещи специалисти в региона на високите технологии и правото в цифровата стопанска система, приканиха предприемачите да усилят своите пълномощия в региона на интелектуалната благосъстоятелност и да не подценяват процеса на патентоване. Дискусията се организира по време на просветителната конференция за интелектуалната благосъстоятелност IP Academy в Москва, заяви ТАСС.

Според специалисти пазарът на патентоване в Русия изостава доста по отношение на водещите пазари на Съединени американски щати и Китай. В Русия се записват към 35 000 патента годишно, до момента в който в Китай тази цифра доближава 1 милион, а в Съединени американски щати - 600 000. По време на събитието бе изтъкнато, че е значимо в международен мащаб да бъде нараснала грамотността на бизнесмените за интелектуална благосъстоятелност и в случай че е основано неповторимо решение, би трябвало да бъде патентовано наложително.

Юридическият консултант на IBM Русия Александър Савелиев означи, че изоставането на съветския пазар и скептицизмът на неговите западни сътрудници могат да доведат до позитивен резултат, което ще разреши на съветските разработчици да усилят патентната маса. Според Елена Бочарова, вицепрезидент по правни въпроси в ABBYY, не е изцяло вярно да се съпоставя директно съветският пазар с американския. "Въпросът за контролиране на нови уреди, свързани с потреблението на изкуствен интелект, машинно образование и други най-нови технологии, е сериозен проблем във всички юрисдикции по света. Притежателите на права по целия свят се стремят да употребяват съществуващите регулаторни принадлежности и да разискват спорни въпроси в дискусионните платформи. Когато сравнявате американските знаци за патентоване, вземете поради, че в патента има освен инструмент за монетизация, само че той е и средство за отбрана против по този начин наречените патентни тролове ", акцентира Бочарова.

Като една от водещите трендове на цифровия пазар, специалистите дефинират възходящия брой патенти в региона на изкуствения разсъдък. "Това значи, че сме минали от научно развиване към стадий на внедряване. Освен това, методите за оценка на патентоспособността и проучването на сходни решения към момента не са изцяло завършени ", съобщи ръководителят на патентното поделение на Yandex Андрей Иншаков. Според специалиста компликацията е да се дефинира дали логаритъмът ви към този момент не е бил употребен. Образователна конференция за интелектуална благосъстоятелност IP Academy се организира от 18 до 20 септември в Skolkovo Innovation Center в Русия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР