Представители на над десет държави, включително и турският президент Реджеп

...
Представители на над десет държави, включително и турският президент Реджеп
Коментари Харесай

Конференцияна високо равнище в Берлин ще търси път към мир в Либия

Представители на над 10 страни, в това число и турският президент Реджеп Тайип Ердоган, държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо, президентите на Русия и Франция Владимир Путини Еманюел Макрон, министър председателите на Англия и Италия Борис Джонсън и Джузепе Конте, емирът на Катар Тамим Ал Тани и алжирският държавен глава Абделмаджид Тебу ще вземат участие в неделя в конференция в Берлин, целяща да се реализира мир в Либия.

За присъединяване във форума, чийто хазаин е немският канцлер Ангела Меркел, са поканени министър председателят на интернационално приетото либийско държавно управление Файез Сарадж и командирът на така наречен Либийска национална войска Халифа Хафтар.

В изявление за панарабския вестник " Аш Шарк ал Аусат ", оповестено през вчерашния ден, специфичният делегат на Организация на обединените нации за Либия прикани за евакуиране на всички задгранични бойци от северноафриканска страна. По думите на Гасан Саламе в немската столица ще се положат старания за преустановяване на противозаконния трафик на оръжие за Либия. Вътрешен документ на Организация на обединените нации сочи, че цел на днешната конференция е постигането на дълготрайно трайно помирение в Либия и използването на оръжейното ембарго.

Срещата на високо ниво в Берлин е значим стадий за опазване на примирието в Либия, сподели през днешния ден турският президент Реджеп Тайип Ердоган, представен от Агенция Франс Прес, часове преди откриването на срещата в немската столица.

Според нас срещата на високо ниво в Берлин е значим стадий за затвърждаване на примирието и за прогрес към политическо решение, съобщи турският държавен глава пред публицисти на летището в Истанбул преди да се качи на самолета за Берлин. " Надеждите, подбудени от примирието и от срещата на високо ниво в Берлин, не трябва да бъдат пожертвани поради упоритостите на последователите на кръвопролитието и хаоса ", добави Ердоган.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР