Представители на музикалния фестивал Sonar Music Festival съвместно с института

...
Представители на музикалния фестивал Sonar Music Festival съвместно с института
Коментари Харесай

Астрономи и Sonar Music Festival изпратиха сигнал с електронна музика до червено джудже

Представители на музикалния фестивал Sonar Music Festival взаимно с института за галактически проучвания на Каталония и METI International изпратиха в космоса сигнал с 35 къси електронни трака за основаването на междузвезден повсеместен музикален език. Информацията е на inverse.com.
Всички тракове, излъчени към зоната на аленото джудже GJ 237 са криптирани, а музикантите смятат, че жителите на другата звездна система (ако ги има), ще би трябвало да го декриптират. В посланието е включена и богата информация, съдържаща съществени математически правила и по-важните постижения на човечеството.

Най-новите проучвания демонстрират, че към GJ 237 се върти екзопланета с удобни условия за живот. Музикалните тракове ще доближат GJ 237 към 2030 година. Евентуалният отговор оттова можем да чакаме не по-рано от 2042 година.

Миналата година учените насочиха към тази звезда сигнали с информация за човечеството. Това бе осъществено благодарение на огромната антена в Норвегия. Астрономите излъчиха информация за разбиранията на хората по отношение на течението на времето и неговото премерване в часове. Изпратена бе и информация за съществени математически концепции и геометрични понятия.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР