Представители на МОК изразиха изключителното си удовлетворение от решението на

...
Представители на МОК изразиха изключителното си удовлетворение от решението на
Коментари Харесай

МОК: Решението на съда за руснаците е подкрепа в борбата с допинга


Представители на МОК показаха изключителното си задоволство от решението на Спортния трибунал, който не почете жалбата на 45 съветски спортисти и двама треньори за допускане до присъединяване в Олимпиадата в ПьонгЧанг.

"Подкрепяме решението на CAS, което поддържа битката с допинга и дава ясно обръщение на всички спортисти", се споделя в известие на пресслужбата на МОК.

Първоначално тъжби против отсъждането на МОК за недопускане до Игрите подадоха 32-ма съветски олимпийци. По-късно към тях се причислиха 13 спортисти и двама треньори, които бяха оправдани от Спортния съд, само че не получиха предложения от МОК за ПьонгЧанг 2018.

"МОК не желаеше спортисти, за които ни е известно, че не са били чисти, да имат опция да вземат участие в ПьонгЧанг. МОК взе свое решение, в този момент неговата правдивост бе доказана от Спортния съд. Приветстваме топло това решение. В обстановката МОК насочва на спортистите просто известие - в случай че използваш допинг, не би трябвало да участваш в Игрите. Може да не те хванем на самия шампионат, само че наложително ще бъдеш махленски по-късно, разполагаме с 10 години за това", разяснява членът на Олимпийския комитет на Съединени американски щати и член на МОК Анита де Франц. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР