Представители на местната власт и бизнеса от китайскитя град Дзъбо,

...
Представители на местната власт и бизнеса от китайскитя град Дзъбо,
Коментари Харесай

Градът на Лао Дзъ иска Карлово за побратим

Представители на локалната власт и бизнеса от китайскитя град Дзъбо, отечество на философа Лао Дзъ, изследват опциите за побратимяване с община Карлово, както и възможни вложения в района.

Заместник-кметът Стойо Карагенски посещна, водена от Тиян Жанмин – шеф в община Дзъбо. В десетчлената делегация участаваха представители от администрацията на Дзъбо, провинция Шандонг и китайски предприемачи.

Индустриална зона – Карлово с терен от 580 декара, с благоприятни условия за уголемение на терена енай-атрактивният план на района, който чака серизони вложители, съобщи пред китайската делегация Стойо Карагенски.

Той акцентира, че този порект пердвижда изгражане на инфраструктура и е подобаващ за съсзадване на високотехнологичен парк или логистичен център за бизнес в централната част на Южна България.

Мястото има отлични връзки и със Севенра България през прохода Шипка, който е единствено на към 50 километра. Карагенски показа и възможносттие а инвестции в балнео и СПА обекти в град Баня, който се слави с най-хубавата термална минерална у нас.

Град Дзъбо е с население от 4,7 милиона поданици, а приходите които внася общината към държавния бюджет възлизат на 40 милиарда юана. Общината има доста положително развито индустриално произвеждане, възлизащо на 400 милиона юана. Развити са разнообразни индустриални сектори, като текстил, керамика, фармация и други

Градът е прочут още с футболния си тим, като Дзъбо е мястото, където се заражда най-древният футбол, прието от ФИФА през 2005 година Там се е намирало античното царство Чи, датиращо от преди 3 200 година, и е отечество на известния в цяла Югоизточна Азия китайски публицист Лао Дзъ. Град Дзъбо е с доста значимо значение за стопанската система на Китай, като поддържа политика на отвореност към света.

Контактите сред Карлово и Дзъбо са открити от изпълнителния шеф на „ Българска роза “ АД Спас Видев, който има доста положително съдействие с компания от китайския град, а кметът му изпраща делегацията в Карлово за побратимяване.

Стойо Карагенски и Тиян Жанмин подписаха протокол от срещата и си размениха дарове. Ръководителят на китайската делегация получи Почетен плакет на община Карлово и дърворезба със признака на град Карлово – роза.

Жанмин върна жеста и подари на каролвския заместник-кмет шишенце за парфюм, ръчно изрисувано отвътре, като произведение на изкуството и копринен шал от град Дзъбо, който се слави с своята доста добре развита копринена промишленост.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР