Представители на Комитета за наблюдение по оперативна програма Региони в

...
Представители на Комитета за наблюдение по оперативна програма Региони в
Коментари Харесай

Представители на ЕК се срещнаха с кмета Иван Тотев

Представители на Комитета за наблюдаване по оперативна стратегия " Региони в напредък “ към Европейската комисия се срещнаха с кмета Иван Тотев и разясниха напредъка на града през последните години.

" В Пловдив се вижда голяма смяна. Градът се трансформира в все по-добро място за живот и това е задачата, която желаеме да реализираме “, изясни кметът Иван Тотев. Той съобщи, че досега са осъществени доста планове с европейско финансиране.

" Регионът е най-бързоразвиващият се в България, а " Тракия икономическа зона " е най-голямата в Източна Европа, като притегля от ден на ден и огромни вложители. По-големият брой хора значи и по-голямо предизвикателство пред Община Пловдив, с цел да отговори на потребностите на тези хора “, обясни още кметът.

Градът се развива с такива темпове и идват толкоз доста нови хора, че цели нови квартали изникват тук-там, където до момента е нямало такива. Зоните за влияние във връзка с интеграционните проекти за градско възобновяване и развиване са дребни, само че в тях има централизация на европейски вложения. Според Иван Тотев огромната смяна е обвързвана и с обстоятелството, че Пловдив е Европейска столица на културата, за което се изискват огромни обществени вложения.

Представителите на наблюдаващия орган обявиха, че са пристигнали на място, с цел да видят реализацията на оперативната стратегия " Региони в напредък “. Според тях Пловдив е неповторим град, доста динамичен. Коментиран бе и оповестеният отчет от Европейска комисия за провокациите, които би трябвало да дават отговор другите страни във връзка с общественото развиване и които да спомогнат за постигането на главната цел – " Европа по-близо до хората “.

" Пловдив има потенциалът да бъде двигател  и огромна роля в реализирането на капиталовите фондове. Обсъжда се в идващия програмен период  2021-2027 Европейска комисия да се концентрира върху вложението в градове, които да са като мотор за развиване на цели райони. Пловдив е тъкмо подобен град, тъй като има потенциала да ги направи “, изясни Аурелио Сесилио от Европейска комисия.

До момента с потреблението на средствата от този програмен интервал, които възлизат на 80 милиона лв. Пловдив трансформира значими градски зони.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР