Представители на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) започнаха проверката

...
Представители на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) започнаха проверката
Коментари Харесай

КЗК с поредна проверка на Петролната асоциация за картел с цените


Представители на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) започнаха инспекцията на Българската петролна и газова асоциация (БПГА) за възможни нарушавания при цените на горивата, оповестява БНР.

Миналата седмица офисът беше запечатан, откакто антимонополният орган не откри никого от Асоциацията на адреса.

Според изпълнителния шеф на БПГА Андрей Делчев в тази инспекция няма нищо извънредно. Той отхвърли обвиняванията в картел и корист с монополно състояние, и уточни, че Асоциацията ще спомага на проверяващите:

„ Проверка, която ние посрещаме обикновено, с схващане. Тя се случва почти на всеки три години. Знаете какви са резултатите до този миг, такива ще са и този път. Ние нямаме терзания от обвиняванията в картели, корист с монополно състояние, тъй че оказваме цялостно подпомагане “, сподели Делчев.

Според него периодите, в които би трябвало да бъде инсталирано видеонаблюдение на данъчните хранилища, са прекомерно къси, и фирмите ще би трябвало да създадат огромни разноски, което ще оскъпи горивата:

„ Безспорно това е разход, който ще натовари фирмите. И несъмнено също по този начин е, че този разход ще се придвижи в цената. Няма по какъв начин да бъде другояче ".

Проверката в Българската петролна и газова асоциация идва на фона на желанието на страната да сътвори своя петролна компания с аргумента, че това ще докара до по-ниски цени на горивата по бензиностанциите. Това желание президентът Румен Радев през днешния ден дефинира като доказателство, че държавното управление не се справило с картел при горивата. По думите му е необичайно е по какъв начин страната ще бъде по едно и също време регулатор и участник на пазара. 

По мотив изказването на президента Румен Радев за концепцията за основаване на държавна петролна компания с бензиностанции Андрей Делчев съобщи, че няма да разяснява политически изявления.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР