Представители на Китайската национална енергийна администрация (NEA) посетиха площадката на

...
Представители на Китайската национална енергийна администрация (NEA) посетиха площадката на
Коментари Харесай

Китайски ядрени и енергийни експерти посетиха площадката на АЕЦ Белене

Представители на Китайската национална енергийна администрация (NEA) посетиха площадката на АЕЦ " Белене " , с цел да се срещнат на място с доставеното съоръжение за централата. В делегацията, която е на работна аудиенция в България, вземат участие и представители на Китайската национална нуклеарна корпорация (CNNC), Китайската нуклеарна енергийна корпорация (CGN) и Държавната корпорация за нуклеарни енергийни технологии (SNPTC).

Посещението им в България е една от първите начинания в осъществяване на подписания в границите на визитата на ръководителя на Държавния съвет на Китай Ли Къцян у нас при започване на месец юли тази година сред Министерството на енергетиката и Китайската национална енергийна администрация Меморандум за съгласие по отношение на мирното потребление на нуклеарната сила .

 Борисов и Ли Къцян са удовлетворени от постигнатите резултати
Борисов и Ли Къцян са удовлетворени от постигнатите резултати

Борисов предложил Павлова да провежда и оглави бъдещия Глобален център за партньорство

Документът цели подсилване на партньорството посредством поощряване обмена на информация по отношение на нормативната рамка, стратегиите и практиките на страните, лицензионните процедури, присъединяване в взаимни семинари, конференции и работни групи, продан на специалисти и други.

Гостите са посрещнати от изпълнителния шеф на " Национална електрическа компания " ЕАД Петър Илиев, който ги срещна на място с осъществените на площадката на АЕЦ " Белене " ограничения за запазване на доставеното от Атомстройекспорт съоръжение .

Площадката на централата се простира на 2500 дка, нужните работни пространства за действието на Белене са издигнати . Изградени са и нужните пътища, влакова линия, пристанище и бетонов възел. Остава да бъдат построени реакторното поделение и турбинна зала .

 Борисов към
Борисов към " Росатом ": Търсим по какъв начин да изградим АЕЦ " Белене "

Запазването потенциала на нуклеарната енергетика ще подсигурява сигурността на българската енергийна система
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР