Представители на Испанската футболна федерация смятат да се придържат към

...
Представители на Испанската футболна федерация смятат да се придържат към
Коментари Харесай

Играчите в Ла Лига започват тестове за COVID-19 от 28 април

Представители на Испанската футболна федерация считат да се придържат към проекта за възобновяване на сезона в Примера и Сегунда дивисион, написа " Апелативен съд ". Първата стъпка ще бъде уединяване на играчите от другите тимове в хотели 15 дни преди възобновяване на шампионата. През това време те ще бъдат тествани за COVID-19, като процедурата ще стартира на 28 април.

От Ла Лига са се свързали с клубните доктори, с цел да ги осведомят за решението и да изискат описи на играчите и личния състав, които би трябвало да бъдат тествани. Първоначално ще бъдат правени PCR проби от лабораторията SYNLAB, а по-късно ще има и повторна инспекция с бързи проби за съществуване на антитела, въпреки вторите да не се смятат за задоволително достоверни. Идеята е футболният сезон да бъде възобновен през втората седмица на месец май.

Шефовете на лигата възнамеряваха да проведат среща и с представители на Асоциацията на футболистите, с цел да изяснят всички елементи към тестванията и подновяването на сезона, само че тя бе отсрочена за петък. За момента играчите са по-скоро срещу концепцията за рестартиране на шампионата, до момента в който това не бъде утвърдено от медиците в страната.

Очаква се до петък играчите от Примера и Сегунда да се срещнат с мнението на медиците и едвам по-късно да беседват с представителите на Ла Лига.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР