Представители на Има такъв народ пристигнаха на Дондуков 2 за

...
Представители на Има такъв народ пристигнаха на Дондуков 2 за
Коментари Харесай

Президентът Радев към Има такъв народ: Приветствам решението ви да се отворите за диалог

Представители на " ИТН " дойдоха на " Дондуков " 2 за съвещания за сформиране на държавно управление с президента Румен Радев.

Искам да ви поздравя с изборната победа и да ви припомня за огромната отговорност, която следва от нея. Съгласно нашата Конституция следва да връча първия изследователски мандат на най-голямата група, това сте вие. Страната ни е пред редица провокации и във външен, и във вътрешен проект. Българският парламент и българското държавно управление имат да вземат решение значимо задания, съобщи при започване на срещата президентът.

Искам да ви поздравя, че подхождате по друг метод от предходния път, предходните опити за сформиране на държавно управление, поздравявам решението ви да се отворите за разговор, извънредно значимо е по какъв начин вие виждате инструментите и механизмите за реализиране на един открит градивен разговор с другите партии, посочи Радев.

Искам да чуя от вас каква е вашата подготвеност за връчване на проучвателния мандат, по какъв начин виждате нужната поддръжка от другите политически сили. Направих всичко допустимо по най-бързия метод да бъде свикано Народно събрание, да стартират консултациите без никакво бавене, само че от вас зависи и се надявам да имаме информация по кое време да бъде връчен проучвателният мандат. Много е значимо да се даде опция този разговор, който стартира с партиите, да докара до стабилно решение, означи президентът.

Разбирам, че отговорността е наша като спечелили на парламентарните избори. Наясно сме, че би трябвало да се опитаме да съставим кабинет. От друга страна се надявам останалите политически партии, изключвам ГЕРБ, с които ние контакти няма да имаме, също да надскочат някои свои партийни цели, тъй като ние сме разнообразни политически субекти, всеки от нас има цели, от време на време те се разминават. Но има някои съществени неща, по които аз персонално не виждам несъгласия с останалите политически партии, съобщи Тошко Йорданов от Има Такъв Народ.

Ние от Има Такъв Народ ще предложим кабинет, поканихме знаете кои политически партии, на диалози. След срещите ще бъдем и ние, както и вие наясно дали ще имаме опция за сформиране на държавно управление. Ако не получим поддръжка или не реализираме обща визия, най-вероятно ще се отиде още веднъж на избори, което за нас не е проблем. Показахме, че имаме разсъдък, не сме самовлюбени, надяваме се другите политически партии да покажат същото, да се опрем на общи цели и доста бързо България да има държавно управление, посочи Йорданов.

Трябва да има държавно управление, само че не непременно, тъй като една безпринципна коалиция може да бъде доста по-вредна, в сравнение с неналичието на държавно управление, само че чакам този път да бъдат изчерпани всички варианти, означи Радев.

След Има Такъв Народ диалози с президента ще проведат ГЕРБ-СДС, Българска социалистическа партия, „ Демократична България “, Движение за права и свободи и " Изправи се БГ! Ние идваме! ".
https://www.facebook.com/President.bg/videos/889501051992130
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР