Представители на грузинската опозиция, които протестират в центъра на Тбилиси

Представители на грузинската опозиция, които протестират в центъра на Тбилиси ...

Революция в Тбилиси! Протестиращи блокираха всички входове на парламента ВИДЕО.


Представители на грузинската опозиция, които протестират в центъра на Тбилиси с искане за оставката на правителството, са блокирали всички входове на парламента, заяви един от лидерите на опозицията Георги Вашадзе, цитиран от световните медии. 

Парламентът на Грузия не успя да приеме изменение в конституцията, което предполагаше преминаване от смесена към пропорционална избирателна система. В Тбилиси пред парламента започнаха протести на опозиционери, различни неправителствени организации и техните поддръжници.Всички опозиционни сили се обединиха срещу правителството. Те изискват провеждането на предсрочни парламентарни избори и назначаването на преходно правителство. В момента пред парламента се провежда митинг с участието на около 20 опозиционни сили, неправителствени и обществени организации и техните привърженици.

"Блокирахме всички входове на сградата, нека депутатите не идват утре. Ключовете са у нас, което означава, че не е възможно влизането в сградата. Призоваваме полицията да не нарушава закона и да не предприема никакви действия", каза Вашадзе пред репортери.

Той призова протестиращите да не се разпръскват, да се запасяват с топли дрехи и да „стоят до края“. "Народът трябва да спечели!" заяви той.

В района на сградата на парламента са поставени палатки, в които опозицията и техните привърженици планират да спят.
По-рано грузинското вътрешно министерство призова всички участници в протестите в Тбилиси да спазват обществения ред и предупреди, че опитите за щурм или блокиране на държавните органи ще бъдат пресечени от органите на реда.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Източник: blitz.bg