Представители на грузинската опозиция, които протестират в центъра на Тбилиси

...
Представители на грузинската опозиция, които протестират в центъра на Тбилиси
Коментари Харесай

Революция в Тбилиси! Протестиращи блокираха всички входове на парламента ВИДЕО

Представители на грузинската съпротива, които стачкуват в центъра на Тбилиси с искане за оставката на държавното управление, са блокирали всички входове на Народното събрание, съобщи един от водачите на опозицията Георги Вашадзе, представен от международните медии.

Парламентът на Грузия не съумя да одобри изменение в конституцията, което предполагаше прекосяване от смесена към пропорционална изборна система. В Тбилиси пред Народното събрание започнаха митинги на опозиционери, разнообразни неправителствени организации и техните поддръжници.



Всички опозиционни сили се сплотиха против държавното управление. Те изискват провеждането на предварителни парламентарни избори и назначението на преходно държавно управление. В момента пред Народното събрание се организира протест с присъединяване на към 20 опозиционни сили, неправителствени и публични организации и техните последователи.

"Блокирахме всички входове на постройката, дано депутатите не идват на следващия ден. Ключовете са у нас, което значи, че не е допустимо влизането в постройката. Призоваваме полицията да не нарушава закона и да не подхваща никакви дейности ", сподели Вашадзе пред кореспонденти.

Той прикани протестиращите да не се разпръскват, да се запасяват с топли облекла и да „ стоят до края “. "Народът би трябвало да завоюва! " съобщи той.

В региона на постройката на Народното събрание са сложени палатки, в които опозицията и техните последователи възнамеряват да спят.
По-рано грузинското вътрешно министерство прикани всички участници в митингите в Тбилиси да съблюдават публичния ред и предизвести, че опитите за взлом или блокиране на държавните органи ще бъдат пресечени от органите на реда.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР