Представители на големите социални платформи бяха разпитани от американския Конгрес,

Представители на големите социални платформи бяха разпитани от американския Конгрес, ...

САЩ разпитват интернет гиганти.


Представители на големите социални платформи бяха разпитани от американския Конгрес, съобщи FOX News.

Основна тема на разговора беше правната защита в социалните медии. Основателят на Туитър Джак Дорси призна, че компаниите трябва да направят повече, за да заслужат доверие.

Разговорите се проведоха чрез видео конференция. Поканени бяха още основателят на Фейсбук Марк Зукърбърг и изпълнителният директор на Гугъл Сундар Пичай.

Те обсъдиха закон, който освобождава техните платформи от отговорност за публикуваното от техни потребители. Основателите на такива платформи са постоянно призовавани да гарантират ограничаване на подвеждаща информация.

Председателят на бюрото по търговия Роджър Уикър заяви, че е притеснително, че тези мрежи са станали арбитър на общественото мнение. Сенатор Тед Круз обвини Туитър, че са ограничили достъпа на материали на Ню Йорк Пост, които са били неприятни за демократите.

Дорси заяви, че това решение е поправено. Държавният глава на САЩ Доналд Тръмп често има съобщения, които са определени за подвеждащи, което го кара да обвинява социалните медии в политически действия.

Източник: fakti.bg