Представители на ГЕРБ-СДС и на БСП за България“ обсъждат на

...
Представители на ГЕРБ-СДС и на БСП за България“ обсъждат на
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС на среща с БСП, обсъждат бюджета и секторните политики

Представители на ГЕРБ-СДС и на „ Българска социалистическа партия за България “ разискват на среща в Народното събрание секторните политики и бюджета. На диалозите, преди връчването на първия мандат за сформиране на държавно управление, участват специалисти от двете политически сили, съобщи Българска телеграфна агенция.

Отчитаме доста сериозните провокации пред страната ни ,

доста сериозната отговорност, която носим всички, най-много ние - като победител на последните предварителни парламентарни избори, да съумеем да предложим управническа стратегия, която да бъде подкрепена от оптимален брой народни представители, които да образуват болшинство, което е готово да поддържа държавно управление, което да я извършва, съобщи Десислава Атанасова.

Тя означи " тежките " решения, които предстоят .

Ще се наложи да се върнем във времената на консервативна фискална политика, ще се наложат непопулярни ограничения и решения, които ще препотвърждават евроатлантическия път на България, уточни Атанасова.

Тя означи, че управническата стратегия на ГЕРБ е представяна неведнъж ,

" тя не е в екселска таблица ", само че е детайлно написана с ограничения, цели и способи да бъде реализирана, и предложи да приказват по секторни политики.

Заместник-председателят на Народното събрание от " Българска социалистическа партия за България " Кристиан Вигенин уточни ,

че са се отзовали на поканата на ГЕРБ-СДС за среща с разбирането, че разговор би трябвало да се води, само че досега този развой бил безреден. Преди да влезем в елементи какви са нашите цели, партийни и политически, преди да стартираме да съпоставяме нашите стратегии, би трябвало да определим две-три неща, които да дадат тенденция на този развой, сподели Вигенин. Хубаво е да имаме изясненост по какъв начин ГЕРБ си показва периода на деяние на едно постоянно държавно управление и по какъв начин ГЕРБ си показват формата на такова допустимо държавно управление, уточни той.

По думите му са обрисувани три формата – на малцинството, коалиция, " държавно управление на персони ".

Той очерта предпочитаните въпроси за Българска социалистическа партия - обществената, демографската политика, обучение, опазване на здравето, правосъдната промяна и участието в Шенген, и уточни, че недостиг от 3 % не е допустим.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР