Представители на фондация, преподавали на 10-годишни деца подробности за мъжката

...
Представители на фондация, преподавали на 10-годишни деца подробности за мъжката
Коментари Харесай

Сексуално образование предизвика раздор в училище в Перник

Представители на фондация, преподавали на 10-годишни деца детайлности за мъжката и женска полова система, а по-късно ги насърчавали да нарисуват наученото. Целта е предварителна защита на насилието във всичките му форми, в това число и половото. Програмата не е утвърдена от МОН, само че някои родители не са съгласни с методите на образование, оповестиха от Нова телевизия.

Една от недоволните майки разяснява, че методът, по който се образоват децата на равна полова осведоменост я безпокои. Като аргументи тя уточни, че резултатите са, че децата на 11 години се женят, а на 12 имат деца. Според майката това влия отрицателно на децата, тъй като по този метод им се възбужда любознанието и те стартират да търсят повече информация.

Други родители не желаят програмата да стопира считат.

" Децата се осведомят за всичко, което е разрешено в плана. Синът ми не е споделял за целувки по бузата. С децата приказваме за половото идентифициране - аз съм момче, тя е момиче. Това стартира първо у дома. В плана няма дума разврат ", разяснява друга майка.

Според психолога на учебното заведение Симона Добринова, планът има превантивна цел - да предпазим децата от принуждение във всичките му форми. Тя добави, че родителите са се срещнали с тематиките в плана като разясни, че една от тематиките е " Различието сред нас ".

Програмата ще бъде прекъсната поради спора, осведоми шефът на учебното заведение.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР