Представители на финансовото министерство на САЩ, са споменали специално пред

...
Представители на финансовото министерство на САЩ, са споменали специално пред
Коментари Харесай

Във финансовото министерство на САЩ говорили на Кирил Петков за Делян Пеевски

Представители на финансовото министерство на Съединени американски щати, са загатнали особено пред премиера Кирил Петков името на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски в подтекста на корупцията в България и глобите по закона " Магнитски ". Това сподели самият Петков по време на парламентарния блиц-контрол, отговаряйки на въпрос на Движение за права и свободи.

" Как стигнахте до умозаключението, че Движение за права и свободи и Делян Пеевкси могат да имат нещо общо с Южен, Турски или Балкански поток "?

Това попита Станислав Анастасов (ДПС), припомняйки " неоспоримата история на Движение за права и свободи " и заслугите на партията за интеграцията на България в Европейски Съюз и НАТО.

" На всички сътрудници в Европейски Съюз и НАТО стана ясно, че един от главните принадлежности на съветската политика е потреблението на корупция. През корупция този режим съумява да въздейства, огромна част от тази корупция минава през енергийни планове.

Когато една страна реши да построи Руски поток през територията на България без да има късмет даже Северозападна България да взема от него, похарчи 3 милиарда лева, очевидно има някаква друга причина.

За страдание на всички вас, които са част от тази корупционно стимулирана скица, всички наши сътрудници го виждат това. Единственото, което аз знам е, че когато се срещнах с US Treasury (финансовото министерство на Съединени американски щати - б.р.), те споделиха, че " Магнитски " като използване в непозната страна е най-мащабен в България. Един от тримата индивида на " Магнитски " е Делян Пеевски. Казаха особено името на Делян Пеевски ", сподели Петков.

Анастасов отговори, че е доста забавно по какъв начин Петков се е срещнал със постройката на " US Treаsury. "

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ пък посочи, че " сътрудника Пеевски " е обжалвал глобата си по закона " Магнитски ".

На въпрос на " ИТН " във връзка идно на 22 май посещаване в Република Северна Македония Петков отговори, че " просто продължаваме градивния разговор, няма да бъде подписано нищо съответно ".

По отношение на вероятно прекъсване на петрола от Русия Петков съобщи, че Европейска комисия е подготвена да направи изключение за България и тя да продължи вноса на нефт, тъй като нашата рафинерия е подвластна. От " Лукойл " обаче уверявали Петков, че имат и авариен плaн, в случай че останат без гориво.

" Не желаеме да влизаме в този сюжет ", сподели Петков.

На въпрос от ГЕРБ, обвързван с доставките на газ, министър председателят съобщи, че ще можем да си получим цялото количество от азерски газ, преди връзката с Гърция да бъде финализирана, още от 1 юли. Той посочи, че когато има същински порив и предпочитание за диверсификация, нашите сътрудници са подготвени да подадат ръка. Петков уточни, че връзката през Неа Месемврия дава цялостната опция да вкарваме азерския газ.

" Енергийната сигурност зависи от нашите диверсифицирани доставки на природен газ. Както знаете, ние успяхме да договорим доста положителни цени от Съединени американски щати, доста под европейските пазарни цени ", разяснява Петков.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР