Представители на фен клуба на Локомотив (Пловдив) обявиха днес на

...
Представители на фен клуба на Локомотив (Пловдив) обявиха днес на
Коментари Харесай

Феновете на Локо : Искаме среща с Бойко, защото напрежението ескалира

Представители на почитател клуба на Локомотив (Пловдив) оповестиха през днешния ден на конференция, че желаят среща с Бойко Борисов, тъй като напрежението под тепетата може да ескалира. Причината за това е, че черно-белите последователи не са удовлетворени от това, че страната е подготвена да дострои стадион Христо Ботев, а за стадион Локомотив до момента не са планувани сходни средства. Ето какво обявиха още представители на почитател клуба на конференцията Атанас Нейков, адв. Димитър Колев, адв. Иво Стойчев, Николай Спасов и Емил Геранов:

" През седмицата имахме среща с почитателите в доста необятен обсег. Това е повода и да ви поканим, с цел да си кажем мнението по някои значими тематики за нашата общественост и град Пловдив. Искаме да поканим Бойко Борисов на взаимна среща, която да се организира в Министерски съвет с него, финансовия министър и министъра на спорта. Мотото на тази среща ще бъде равнопоставеност сред Ботев и Локо и да не се разделя градът на две. Знаете, че преди известно време Борисов разгласи, че страната ще построи стадион Христо Ботев с държавни среща. Кметът и Областният шеф ни дадоха обещание да ни създадат среща с Бойко Борисов, само че към този момент месец и половина такава не е осъществена.

Ние като почитатели на Локо Пд сме на мнението, че в случай че страната има предпочитание да построява футболни игрища в Пловдив, то би трябвало да се стартира от стадион Пловдив. Заблудата, че стадион Христо Ботев и стадион Локомотив са градски игрища, е несъстоятелна. Стадион Пловдив е бил хазаин на редица футболни събития в десетилетията, в които функционираше. Във връзка с построяването на стадион Пловдив информацията, която имаме, е, че преди 2 години на проектант и на екипа му са предоставени задачи за планиране на строителството на този стадион. Обследването е направено и се е стигнало до 13 стадия. Първите 3 стадия плануват 15 милиона лв., с които този стадион ще бъде регистриран за А група и за предварителните кръгове на Лига Европа. Като цяло спортните обекти в града са в положение, в което не би трябвало да се намират. Спортен комплекс Локомотив и стадион Пловдив са образец за това до какво довежда нехайството. През 2004 на Лаута падна цяла естрада. Малко по-късно се обследва целия стадион Локомотив и затвориха още една естрада. По-късно по времето на Марешки бе бутната още една естрада – Бесика. Истинско знамение е, че успяхме да домакинстваме в мачовете от Европа.

Няма тактика за развиване на спортните обекти. Ако се реши, че е невероятно да се довърши стадион Христо Ботев, ние молим за цялостна равнопоставеност при финансирането на двата клуба. Искаме колкото средства се провиснал за стадион Христо Ботев, толкоз да бъдат отпуснати и за Локомотив. До този миг постоянно, когато са отпускани пари, са отпускани и на двата клуба поравно. И през днешния ден това е нашият зов. Всяка информация с построяването на единствено един стадион поражда огромно напрежение. В сряда на тази среща, която организирахме, имаше над 200 души. Идеята беше да се блокира целият град. След диалози с полицията, които ни помолиха, това да не се случва, взехме решение да запазим положителния звук. Ние не сме срещу да се построи стадион Христо Ботев. Нека се знае. Но щом ще се оказва помощ на единия клуб, дано се помогне и на другия. Ние не считаме, че страната е длъжна на никого.

Но щом страната е решила да обърне лице към спорта, само че дано тогава да се гледа най-разумното нещо, а точно създаване на стадион Пловдив. Нямаме проект какво ще предприемем, в случай че не бъдем чути. Много е елементарно да блокираме кръстовища и да кажем: „ Искаме стадион “. Всичко зависи от желанието на страната, по тази причина желаеме и среща. Кметът сподели, че финансирането ще е държавно и той ни препрати към премиера. Да, може да се стигне до митинги, тъй като напрежението ескалира и по тази причина е добре този въпрос един път вечно да се реши. Липсва публичен спор за спортните уреди в града.

Настоящата власт нито го провокира, нито го движи както би трябвало. За концесията на стадион Христо Ботев,вече два пъти разкрихме нашите доводи за пропуските, които са направени. За страдание, нито Окръжна прокуратура, нито регионалният шеф не започнаха каквито и да е ограничения. Никой не отговори за какво е подписан контракт със самоизключващи се клаузи. Тук е налице една голяма кражба. Няма случай в света, в който нередовен дебитор да претендира обезщетение от изправния заемодател ".

Феновете използваха опцията с цел да разкрият за нова самодейност, която ще включва построяването на осветяване на две учебни стадиони, на които ще бъдат сложени и камери.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР