Представители на еврозоната са изразили безпокойство, след като Атина обяви

...
Представители на еврозоната са изразили безпокойство, след като Атина обяви
Коментари Харесай

ЕС е обезпокоен от фискални и социални мерки на гръцкото правителство

Представители на еврозоната са изразили безпокойствие, откакто Атина разгласи проекти за облекчение на данъчната политика и увеличение на обществените заплащания, които биха могли да нарушат уговорките, поети от Гърция към нейните кредитори, заяви Ройтерс, като се базира на трима участници в мониторинга на фискалната обстановка в страната.

След излизането от третата избавителна стратегия през август предходната година Гърция реализира съглашение с кредиторите си от еврозоната да реализира избрани фискални цели до 2022 година в подмяна на по-нататъшна финансова поддръжка.

С наближаването на европейските избори в края на май обаче и откакто Гърция надвиши фискалните си цели, гръцкият министър председател Алексис Ципрас разгласи във вторник понижаване на налозите и връщане на спомагателните заплащания към пенсионерите с ниски приходи, наред с други ограничения.

Тези проекти " може и да не са в благозвучие с уговорките (на страната) ", е споделил един от източниците от Европейски Съюз и е допълнил, че европейските представители са изразили опасенията си по време на постоянната задача в Атина, която приключи в сряда.

Гърция се съгласи да образува примитивен годишен бюджетен остатък от 3,5 % от Брутният вътрешен продукт до 2022 година Според новия проект тази цел ще бъде понижена на 2,5 %, въпреки че Ципрас разгласи, че 5,5 милиарда евро ще бъдат заделени като гаранция, че Гърция ще реализира по-високата фискална цел, контрактувана с кредиторите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР