Представители на ЕС предупредиха TikTok в четвъртък за незаконно съдържание

...
Представители на ЕС предупредиха TikTok в четвъртък за незаконно съдържание
Коментари Харесай

Служители на ЕС предупреждават TikTok за дезинформацията на Израел-Хамас

Представители на Европейски Съюз предизвестиха TikTok в четвъртък за „ нелегално наличие и дезинформация “ на неговата платформа, обвързвана с войната сред Хамас и Израел, като приканиха основния изпълнителен шеф Шоу Зи Чу да отговори в границите на 24 часа.

В писмо до Chew европейският комисар Тиери Бретон сподели, че неспазването на законите на Европейския съюз по отношение на модерирането на наличие може да докара до наказания.

Това е третото такова писмо, което Бретън изпраща до огромни обществени медийни платформи тази седмица, откакто той изпрати сходни предизвестия до X, платформата, известна преди като Twitter, и Meta.

През август неотдавна признат закон на Европейски Съюз, прочут като Закона за цифровите услуги, влезе в действие за огромни онлайн платформи, в това число фирмите, които Бретън адресира тази седмица. Законът дефинира съответни отговорности за фирмите за обществени медии за отбрана на поверителността и сигурността на потребителите.

От началото на войната, написа Бретон, TikTok популяризира графични видеоклипове и подвеждащо наличие в платформата.

„ Затова ви поканвам незабавно да увеличите напъните си и да гарантирате, че вашите системи са ефикасни, и да докладвате на моя екип за подхванатите спешни ограничения “, написа Бретън в писмото, което споделя на X.

TikTok не отговори незабавно на искане за коментар.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР