Представители на дясно-центристки формации на Движение България на гражданите (ДБГ),

...
Представители на дясно-центристки формации на Движение България на гражданите (ДБГ),
Коментари Харесай

По платформа десни и центристи подкрепят Манолова за кмет

Представители на дясно-центристки обединения на " Движение България на жителите " (ДБГ), Земеделският национален съюз , " Път на младите " и Национална движение „Симеон Втори" оповестиха своята гражданска платформа, с която да поддържат кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София за идните локални избори, планувани за 27 октомври.

Целта на гражданската платформа е партиите, които влизат в локална коалиция , да предложат на Мая Манолова да припознае политики , които са значими за всички хора и за столицата , изясни на брифинг ръководителят на ДБГ Димитър Делчев.
 Манолова не се опасява от компромати, а от малоумие
Манолова не се опасява от компромати, а от малоумие

Разчита на продкрепата на всички, които желаят да се промени моделът на ръководство в София

По думите на Делчев политиките, които включва гражданската платформа, са значими като, хората да бъдат свободни, да живеят по-добре и да могат да реализират положителни резултати .

За образец от ДБГ показаха дигитализацията на Столична община като основна политика. Според тях всички старания би трябвало да бъдат ориентирани към цифровата форма, с цел да може всеки от у дома и от мобилния си телефон да подаде сигнал , да получи отговор. Темата за корупцията също е мощно застъпена, с цел да не се стига до " ремонт на ремонтите ".

Ключово значимо е Околовръстното шосе и започване на вътрешните кръгове в града . От изключителна значимост е и тематиката за чистия въздух .
 Фандъкова преборва Манолова с паркинги, градинки и бистрота
Фандъкова преборва Манолова с паркинги, градинки и бистрота

По-силна съм с опита, с концепциите си, новите планове и опитни хора, съобщи Фандъкова

Всички дясно-центристки обединения считат да записват листа за общински съветници , която да бъде гръбнакът за осъществяването на платформата и да подкрепя бъдещия кмет по значими за десните хора политики.

Румен Йончев от " Земеделския национален съюз " уточни, че смисълът на днешното мероприятие е да се реализиран две неща - действителни дейности на бъдещата администрация , както и да стане ясно, че Мая Манолова като претендент за кмет на София няма да бъде сама , няма да бъде без общински съветници и няма да остане неподкрепена.

" Ние ще създадем по този начин, че да има група от съветници , които да работят за реализация на концепциите от гражданската платформа, тъй като никой не може да отхвърли, че чистотата, дигитализацията, непрекъснатия контакт с жителите са значими неща ", акцентира Йончев.
 Генерално сгрешен модел на ръководство на София вижда Манолова
Генерално сгрешен модел на ръководство на София вижда Манолова

Битката е не против един претендент, а против модела, безапелационна е тя

По думите на Йончев ръководството би трябвало да бъде върнато назад при хората , а дясно-центристките обединения ще се опитат да подберат хора, които да осъществят всички тези задания. Те са отворени и за други организации, които могат и желаят да ги поддържат.

Станимир Илчев от Национална движение „Симеон Втори" разяснява, че София към този момент е мегаполис и набъбва като подобен без никакво изпитание от страна на столичното ръководство да управлява процеса. По думите на Илчев функционалността на този кусур са презастрояването, унищожаването на зелените площи, както и нечистият въздух в столицата . " Госпожа Фандъкова с изключение на със своите васали в Столична община няма събитие, което да е обхванало всички тези тематики ", акцентира Илчев.

Според него Мая Манолова е вярата за нова мощна бликам реформизъм и би трябвало да се гледа на сегашната обстановка като един доста огромен късмет, че може да се промени моделът на ръководството .

От " Път на младите " показаха, че упорстват за чиста и зелена София , която да бъде европейска столица. Манолова е точният претендентът за кмет и тя може да извърши настояванията , както и желанията на всички жители, акцентираха от самодейността.
 Кметската конкуренция в София замириса на отпадък
Кметската конкуренция в София замириса на отпадък

Манолова и Фандъкова се заядоха за сметището на Долни Богров

Мая Манолова уточни, че задачата на нейната стратегия е да бъдат начертани съответни ограничения " за " и " със " столичани . Управлението на София през последните 10 години не е положително, макар големите средства, които се обезпечават, столицата не е добре спретнат транспарантен град , регистрира Манолова.

По думите й София диша мъчно, не се ръководи транспарантно и парите на жителите не се харчат дейно . Има сериозен проблем с ръководството на града и поддръжката на дясно-центристките обединения са за общи старания за смяна на сегашния модел на ръководство, сподели някогашният омбудсман.

Основните политики са заложени в програмата за ръководство на Манолова и тя ще бъде показана през идната седмица . Главните цели в нея са ориентирани към честна и светла София, електронизация на процесите в Следствен отдел към окръжна прокуратура, електронни референдуми, които да обезпечат присъединяване на жителите, цялостна гласност и бистрота на публичните поръчки посредством електронни търгове , концепцията за интелигентен град , София на жителите и други. Тя е сигурна, че всички дружно могат да работят за осъществените на концепцията.

Припомняме, че определената за омбудсман през 2015 година Мая Манолова подаде оставка и се кандидатира за кмет на столицата за идните локални избори, издигната от предприемчив комитет.

Тя към този момент получи поддръжката на АБВ , Земеделски национален съюз , Движение 21 на Татяна Дончева, Път на младите , от ДБГ - партията, основана от Меглена Кунева , а на 15 септември бе публично подкрепена и от Българска социалистическа партия.

Подкрепата пък на " България на жителите " провокира недоволството на част от неговите членове (Найден Зеленогорски) и те оповестиха напускането си.

По този метод Мая Манолова се оказва претендент, подсилен и от ляво, и от дясно.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР