Представители на ДПС влязоха на разговори при президента Румен Радев

...
Представители на ДПС влязоха на разговори при президента Румен Радев
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ: Страната има нужда от редовен кабинет

Представители на Движение за права и свободи влязоха на диалози при президента Румен Радев във връзка почналите през днешния ден съвещания с парламентарните сили в 47-ото Народно заседание за конституционната процедура по сформиране на държавно управление.

„ Както знаете, това е третата ми среща за годината в този формат. Както знаете българските жители гласоподаваха за смяна. Очакването на обществото е за постоянно правителство”, сподели президентът Румен Радев.

" Изборите, извършени на три пъти в страната, са вследствие на политическата рецесия на властта. Бяхме очевидци на това по какъв начин през годините стигнахме до обстановката, в която се намираме. Преодоляването на политическата рецесия може да се случи посредством разговор сред партиите, политическите субекти и разговор сред институциите. Не е нова тематика за нас от Движение за права и свободи, тъй като през годините ние нееднократно сме предупреждавали, че можем да стигнем до такава политическа рецесия. Много пъти сме могли да дефинираме какво разбираме под възобновяване на нормалността в политиката, възобновяване на демокрацията и възобновяване на държавността. Въпросът е по какъв начин преодоляваме политическата рецесия. Страната има потребност от постоянен кабинет предвид на множеството рецесии - коронавирус рецесията, здравната, обществената, икономическата и финансовата, инфлацията, която сега се развива, растящите цени. Това изисква отговорно ръководство, ръководство с визия, изискват виновни политически субекти с бързи, незабавни дейности предвид на превъзмогване на рецесията и с взор в бъдещето ", добави още Мустафа Карадайъ.
https://www.facebook.com/PresidentRumenRadev/videos/482044663225795
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР