Представители на десет града от осем европейски държави, сред които

...
Представители на десет града от осем европейски държави, сред които
Коментари Харесай

Областна администрация Плевен бе домакин на среща по партньорски проект на община Никопол

Представители на 10 града от осем европейски страни, измежду които от Гърция, Малта, Германия, Румъния, Словакия, Италия, Испания и България събра през днешния ден, 5 октомври зала „ Плевен “ на Областна администрация Плевен.

Всички те са част от план за побратимяване, създаден от Община Никопол. Проектът се осъществя по стратегия на Европейския съюз „ Европа за жителите “ и има за цел да увеличи осведомеността на жителите по въпроса за дейното и европейско гражданско присъединяване.

Домакин на събитието бе Областна администрация Плевен. Срещата бе открита от регионалния шеф на Област Плевен Иван Петков и кметовете на Община Никопол Ивелин Савов и на Турну Мъгуреле Дануц Кукля.

Във фокуса на плана са присъединяване на жителите в дейното европейско поданство, обществения и либерален ангажимент и насърчаването на правата на индивида.

Основна цел на плана е да се насърчат младежите да разсъждават върху главните характерности на европейското общество, като се концентрира върху проблеми,  типични за младежите в Европа и най-много да ги насърчи към дейната им роля в техните общности. Проектът цели доближаване на младежите до европейските институции.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР