Представители на “Даймлер“, „Фолксваген“ и „BMW“ пристигат във Вашингтон за

...
Представители на “Даймлер“, „Фолксваген“ и „BMW“ пристигат във Вашингтон за
Коментари Харесай

Автомобилни гиганти протестират в Белия дом срещу високите вносни тарифи на САЩ

Представители на “Даймлер “, „ Фолксваген “ и „ BMW “ идват във Вашингтон за диалози с американското държавно управление, оповестява Die Zeit.
Застрашени от въведените цени за импорт на коли от американския президент Доналд Тръмп, мениджърите на немските автомобилни компании ще се срещнат с членове на американското държавно управление за диалози в Белия дом.
В диалозите ще вземе присъединяване и основния изпълнителен шеф на „ Даймлер “ Дитер Зетче. Директорът на „ Фолксваген “ Херберт Диез също ще дохвъри в Съединени американски щати, с цел да се срещне с министъра на стопанската система Уилбър Рос и с представителя на комерсиалния ръб Робърт Лайтшизър. „ BMW “ ще бъде представляван от финансовия шеф Николас Петер.
Все още не са известни бъдещите елементи от срещата във Вашингтон. Бизнес консултантът на Тръмп Лари Кудлоу отхвърли да даде предварителни детайлности. Очаква се срещата на Белия дом да се състои без президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп.
Очевидно държавното управление на Съединени американски щати желае да разиска сегашния търговски спор. Германското висше автомениджърско тяло има намерение да подчертава върху значимостта на немските компании за американската промишленост.
Представителите на автомобилните компании обаче нямат публична оторизация за договаряния, защото търговията и митническите въпроси на Европейския съюз са отговорност на Европейската комисия.
Тръмп счита, че Съединени американски щати получават незаслужено отношение от своите търговски сътрудници и заплашва да наложи специфични месечни мита върху колите.
За немските производители това би било тежко задължение. След като секторът изглеждаше краткотрайно постоянен, Тръмп се обърна към ръководителя на Европейски Съюз Жан-Клод Юнкер през лятото с желанието да се отдръпна от сегашните си отговорности и изиска спомагателни договаряния.
След оповестението на обилни съкращения на работни места в най-големия производител на коли в Съединени американски щати General Motors, Тръмп още веднъж съобщи предходната седмица, че обмисля цени до 25% за коли от чужбина.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР