Представители на четирите работодателски организации в лицето на АИКБ, БСК,

...
Представители на четирите работодателски организации в лицето на АИКБ, БСК,
Коментари Харесай

Работодателите внесоха сигнал за картел в енергетиката

Представители на четирите работодателски организации в лицето на АИКБ, БСК, БТТП и КРИБ внесоха сигнал в Комисията за защита на конкуренцията да се проверяват дейностите на група участници на свободния пазар на електрическа сила.

" Считаме, че с държанието си по неприемлив метод нарушават правилата на свободно договаряне и конкуренция, залегнали в българското законодателство ", пишат работодателите. Те показват и че сигналът им се основава на обществено налична информация, на която са създали разбор.

Според тях основна част от електрическата сила, създавана от мощности частна благосъстоятелност на територията на страната, е под директния или индиректен надзор на субекти, които са свързани лица по смисъла на §1 от спомагателните разпореждания на Търговския закон. В сигнала се показват следните сдружения: Топлофикациите в Бургас, Перник, Плевен, Русе, Велико Търново, Враца, Сливен, Габрово, както и Брикел, Топлоелектрическа централа Бобов дол и Топлоелектрическа централа Марица 3 с обща конфигурирана мощ 2362, 94 MW. В сигнала се показва, че електрическата сила, създадена от гореизброените сдружения, се продава на свободния пазар на електрическа енергия от сдружението търговец " Гранд Енерджи дистрибюшън ", обвързвано със субектите - производители, а търговецът по силата на контракт съставлява " Топлофикация София " ЕАД при продажба на електрическата сила, създадена от когенерацията на сдружението с размер 186 МW.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР