Представители на бизнеса у нас обявиха началото на инициативата За

...
Представители на бизнеса у нас обявиха началото на инициативата За
Коментари Харесай

Бизнесът с инициатива ”За да успеем в България”

Представители на бизнеса у нас оповестиха началото на самодейността " За да успеем в България ". Целта е да се показват повече позитивни образци за сполучливи български компании и да се ограничи негативизмът в медиите. Така, виждайки позитивното, което се случва в стопанската система, и младежите ще бъдат насърчавани да остават и да се развиват в страната. А с промени в законодателството ще се търсят повече благоприятни условия за медиите да посочват имената на съответни компании и марки, когато работят в услуга на обществото.

Според представително социологическо изследване, извършено при започване на юли една трета от българите считат, че стопанската система се развива в положителна посока. 63% биха желали да научават повече за сполучливите компании, като съвсем толкоз не утвърждават да се премълчават имената на сполучливи марки и компании с публични дела.

Необходима е смяна в метода, по който е регламентирано отразяването на позитивните практики, уточни ръководителят на Асоциацията на Индустриалния капитал Васил  Велев.

„ Ние сме решени да извървим до дъно пътя, да разберем кое пречи на медиите да оповестяват положителни вести поименно. Ако това е проблем и в законодателството, да предложим съответните промени. По този метод хората биват не просто неинформирани, а дезинформирани “, изясни Велев.

Инициативата ще продължи с полемика след месец, където да се изговорят проблемите и да се потърсят решенията, в това число с оферти за законодателни промени.

Лидия Шулева, ръководител на Специализираната комисия по икономическо развиване към Германо-българската индустриално-търговска камара, съобщи, че самодейността започва по самодейност на камарата, само че е обединила доста бизнес организации у нас. Сред тях са Българската стопанска камара, Асоциацията на индустриалния капитал, Търговско-промишлената палата, френската, италианската, австрийската, румънската, шведската камара и така нататък

„ Идеята е да работим за по-добри вести за българската стопанската система. За начало поръчахме социологическо изследване на „ Тренд “ за настройките на българските жители за развиването на българската стопанска система. То удостовери нашите емпирични изводи, че в обществото доминират отрицателните вести “, сподели Шулева пред БНР.

74 % от интервюираните са на мнение, че отрицателните вести доминират в българските медии, а 63 на 100 биха желали да научават повече за сполучливи български предприятия и бизнесмени.

„ Забравили сме, че член 41 от Конституцията подсигурява правото на българите на информация и размиването на границата сред информация и реклама и неспоменаването на сполучливи имена в предприемачеството, защото това се смята за реклама, води до това, че триумфите в България са анонимни “, акцентира Лидия Шулева.

Нашата акция не е рекламна, задачата ни е да обърнем тренда във връзка с отрицателните вести, които ни заливат от заран до вечер и са мощно демотивиращи за всички български жители, уточни тя.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР