Представители на българските волейболни клубове разискваха как да изглежда Суперлигата

...
Представители на българските волейболни клубове разискваха как да изглежда Суперлигата
Коментари Харесай

Людмил Найденов: Две осмици в Суперлигата е нож с две остриета

Представители на българските волейболни клубове разискваха по какъв начин да наподобява Суперлигата при мъжете за новия сезон 2020/2021, като след разискване на специфична среща, те се стопираха на разновидността с 16 тима, разграничени в две групи – първа осмица и втора осмица. Това не е дефинитивно решение, като предлагането ще бъде импортирано на идния УС на федерацията на 15 юни, където ще бъде гласувано. Ето какво сподели мениджъра на Марек Юнион Ивкони (Дупница) и ръководител на треньорската комисия Людмил Найденов за BGvolleyball.com по отношение на полемиката и предлагането на клубовете:

" Лично аз бях за формат в Суперлигата с 12 тима. Смятам, че това е оптималния вид. Предложението за 16 участници, с първа осмица и втора осмица е доста хубаво, само че мисля, че е доста рисково. Негативната икономическа конюнктура, подбудена от ковид, ще окаже своето въздействие. Някои клубове може да прекратят присъединяване и да не завършат шампионата. А това няма да е добре. Тези пък, които играят във втората осмица, ще имат загуба или отлив на спонсори, тъй като това не е доста атрактивно ".

" Като цяло първа осмица и втора осмица е нож с две остриета. Защото определянето къде един тим ще взе участие през сезона става безусловно за една седмица, когато ще се изиграят предварителните шампионати. Става по този начин, че безусловно за няколко дни би трябвало да определиш бъдещето си за цяла година. Ако някой от клубовете, които са подали поръчка за европейските шампионати, заради неприятно стичане на условия, здравословни проблеми, форма или нещо друго, не попадне в първата осмица, то този клуб ще се откаже да играе в Европа ". Снимки: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР