Представители на автошколите и автоинструкторите излязоха на протест в София,

...
Представители на автошколите и автоинструкторите излязоха на протест в София,
Коментари Харесай

Автошколите и инструкторите настояха с протест изпитите за книжка да не се провеждат в държавни автомобили

Представители на автошколите и автоинструкторите излязоха на митинг в София, като се оповестиха срещу изпитите за брошура да се организират в държавни коли. В недоволството, което мина под мотото " Ние не сме корумпирани ", се включиха над 200 коли. Целта на митинга беше да се потърси разговор с транспортното министерство, което предложи промени в провеждането на изпитите след свадите в Изпълнителна организация " Автомобилна администрация ", оповестява БНР.

На 8 юни бяха осъществени арести и обиски в организацията поради продажба на книжки. Сред арестуваните имаше и двама притежатели на автошколи, само че на тях не бяха повдигнати обвинявания. Те са привлечени като очевидци. Схемата е обхващала изпитите за кормуване. Автошколите дружно с техни хора в ДАИ са плащали, с цел да се настройки авансово жребият кой ще води изпита. Целта е била това да вършат инструктори, с които резултатът да може да се манипулира.

Според протестиращите те са най-големите пострадали от протичащото се в автомобилната администрация. Твърденията им са, че корупция при образованието на кандидат-шофьорите няма. Представителите на автошколите и автоинструкторите са на мнение, че провеждането на изпитите в държавни коли няма да пресече корупцията, а ще се отрази на самите образователни центрове, защото ще им се наложи да закупят същите коли. Причината - няма по какъв начин за 32 образователни часа да се реагира съответно в транспортно средство, друго от това, в което си се учил.

" Трябва да се ускори контролът от автомобилната администрация и чиновниците ѝ да стартират да работят, както би трябвало. Това е нещото, което ще спре продаването на шофьорски книжки ", съобщи пред Българска национална телевизия автоинструкторът Юрослав Йорданов.

" Инструкторите пари не взимат. Ако някой взима, това са изпитващите. Те са си създали такива схеми, че в случай че курсистът не си заплати, те ще го скъсат ", добави пред БНР автоинструкторът Калин Вълов.

Представителите на сектора допълниха, че ще изразят настояванията си в писмена позиция до всички институции, които могат да вземат отношение по проблема.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР