Представители на автобусните превозвачи представят исканията си в парламента на

...
Представители на автобусните превозвачи представят исканията си в парламента на
Коментари Харесай

Искат всички, които извършват превоз на пътници и товари, да бъдат регистрирани по ДДС

Представители на автобусните превозвачи показват настояванията си в Народното събрание на среща с ръководителя на Комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова /ГЕРБ/ и зам.-председателя на Комисията по превоз, осведомителни технологии и известия Станислав Иванов /ГЕРБ/. Пред публицисти в Народното събрание Стоянова съобщи, че ще да чуят техните претенции за законодателни промени.

Превозвачите желаят всички, които правят публичен транспорт на пасажери и товари, да бъдат регистрирани по Данък добавена стойност. Това е една от ограниченията, които ще понижи нерегламентираните транспорти и ще изсветли сивия бранш, уточни Васил Пиронков от Сдружението на автобусните превозвачи. Тук сме от името на всички превозвачи, обединени и нямаме никакви разлики по отношение на това наше искане, акцентира той. Искаме депутатите вярно да разсъдят, че не може една толкоз значима активност, каквато е публичният транспорт на пасажери, да бъде сложена в обстановка, в която всички да не сме с идентични ставки и еднообразно да упражняваме своята специалност, разяснява той.

Нямаме различия както сред членовете в конфедерацията, по този начин и със сдруженията отвън нея във връзка с това, че би трябвало да се оправим с нерегламентирания транспорт на пасажери, съобщи Маргарита Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи. Даваме си ясна сметка, че с въвеждане на наложителна регистрация по Данък добавена стойност ще бъдат наранени главно транспортните компании, които работят с лиценз и в светлата част на стопанската система, сподели тя. Но по думите й това ще бъде всеотдайност от страна на бизнеса в битката с нерегламентираните транспорти. По думите й би било заслужено изискванията да бъдат идентични за всички превозвачи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР