Представители на Асоциацията на учениците в Букурещ протестираха пред сградата

...
Представители на Асоциацията на учениците в Букурещ протестираха пред сградата
Коментари Харесай

Ученици излязоха на протест в Букурещ

Представители на Асоциацията на учениците в Букурещ стачкуваха пред постройката на държавното управление и желаеха да им бъдат показани съответни решения за новата образователна година. Премиерът Лудовик Орбан отговори, че учебното заведение ще стартира, само че в изискванията, които разреши развиването на пандемията от новия ковид, написа през днешния ден в. "Гъндул ", представен от Българска телеграфна агенция.

Румънският министър председател сподели, че образователната година сигурно ще стартира, само че все още не може да се даде съответен отговор по какъв начин ще стане това, защото към момента се прави разбор, който държи сметка за развиването на епидемиологичната конюнктура. Орбан сподели, че се приготвя отваряне на учебните заведения при всеки вероятен сюжет.

В. "Евениментул зилей " цитира министъра на опазването на здравето Нелу Татару да споделя, че управляващите ще разгласят по кое време ще отворят учебните заведения след средата на август.

При състояние, че остават месец и половина до началото на образователната година, не можем да вършим догатки. През втората половина на август ще можем да кажем тъкмо по какъв начин ще стартира учебното заведение, съобщи Нелу Татару, представен от телевизия Реалитатя.

"Евениментул зилей " напомня, че преди няколко дни президентът Клаус Йоханис съобщи, че би било комплицирано в Румъния да има единствено онлайн образование и че нещата се насочват към смесена система.

В. "Гъндул " написа, че рекомендацията на Националния институт по публично здраве е връщане на учениците в учебно заведение на 14 септември, само че не на всички. Институтът предлага всекидневно наличие на учениците в учебно заведение единствено от последните класове и началното учебно заведение. Останалите следва да учат през образователната 2020-2021 година по системата 50 % онлайн и 50 % физическо наличие в учебно заведение.

В изявление за Про ТеВе доктор Александра Куку от Националния институт по публично здраве предложи по-специално учениците от 1 до 4 клас, тези от 8-ми и 12-и клас да участват физически в учебно заведение, в случай че е допустимо, написа "Гъндул ".

"Евениментул зилей " добавя, че съгласно рекомендациите на Националния институт по публично здраве програмата на учебните заведения би трябвало да бъде проведена по този начин, че да се избегне скупчване на хора. Началото на образователните часове би трябвало да бъде друго за всеки цикъл, а междучасията ще бъдат увеличени на 15-20 минути всяко, с цел да имат време учениците да отидат до тоалетна и да не стоят близо един до различен. Във всеки клас ще има най-много 15 ученика, а на всеки от тях ще бъде обезпечено пространство от 4 кв.м. Същото пространство би трябвало да бъде непокътнато и за преподавателя.

Носенето на маски навън към този момент е наложително в половин Румъния

Всяко учебно заведение ще има лице, което ще координира дейностите по предварителна защита на разпространяването на вируса. Учениците ще би трябвало да прекарват в учебно заведение най-вече 4 часа на ден, а продължителността на един урок не би трябвало да надвишава 30 минути. Във всяко учебно заведение ще бъдат избрани трасета за напредване, в това число и на двора, написа "Евениментул зилей ".

В. "Ромъния либера " написа за "строги ограничавания в столицата " против разпространяването на новия ковид. Градският комитет за изключителни обстановки реши през вчерашния ден защитната маска да стане наложителна в пешеходната зона на Стария център, на пазарите и борсите, спирките и гарите, показва вестникът. Комитетът реши още уредниците на събития и спектакли наложително да дават на публиката защитни маски за отбрана от ковид. Подобна мярка е в действие в над половината от 41 окръзи в Румъния.

"Над 25 000 дози Ремдесивир ще изпрати Европейската комисия в Румъния ", написа през днешния ден в. "Адевърул ". Единственото лекарство, утвърдено публично на ниво Европейски Съюз за лекуване на COVID-19, ще дойде скоро в Румъния. 25 157 дози Ремдесивир ще дойдат в Румъния на три транша в границите на контракт, подписан от Европейската комисия с компанията производител, написа вестникът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР