Представители на 42 страни ще вземат участие в песенния конкурс

...
Представители на 42 страни ще вземат участие в песенния конкурс
Коментари Харесай

42 държави ще участват на "Евровизия 2018"

Представители на 42 страни ще вземат присъединяване в песенния конкурс " Евровизия 2018 ", който ще се състои в столицата на Португалия Лисабон, оповестяват уредниците на конкуренцията, представени от „ Дарик ".

Беше оповестено и новото мото на проявата " Всички на борда! ", като всички са поканени на празника на Европа и на музиката. Организаторите означават и завръщането на Русия в състезанието, откакто тази година тя не взе участие в него.

В листата на 63-тото издание на известното телевизионно шоу ще има представители на: Албания, Армения, Австралия, Австрия, Азербайджан, Беларус, Белгия, България, Хърватия, Кипър, Чехия, Дания, Естония, Финландия, Грузия, Гърция, Унгария, Исландия, Ирландия, Израел, Италия, Латвия, Литва, Малта, Молдова, Черна гора, Холандия, Норвегия, Полша, Румъния, Сан Марино, Сърбия, Словения, Швеция, Швейцария, Украйна, Франция, Германия, Италия, Португалия, Испания и Англия.

Португалия получи правото да бъде хазаин на състезанието " Евровизия 2018 " след успеха на състезанието в Киев тази година на португалския представител Салвадор Собрал с песента " Amar pelos dois ". Догодина полуфиналите на състезанието ще се проведат на 8 и 10 май, а финалът - на 12 май.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР